Culinar

Prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Cum să pregătești cel mai simplu desert pentru întreaga familie

Publicat: 10 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Cum să pregătești cel mai simplu desert pentru întreaga familie
Temperatura de încălzire a cuptorului este indicat să fie de 170 de grade

Când nepoților le era poftă de ceva dulce, bunica le pregătea o prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Această prăjitură îi va atrage pe cei care nu acceptă mult unt și ouă la copt și va fi de folos și în zilele de post pentru a vă răsfăța familia. Prăjitura are o structură excelentă, nu foarte dulce, așa că pentru cei care nu adoră în mod deosebit deserturile, această prăjitură e ceea ce trebuie.

De cele mai multe ori, bunica pregătea prăjitura cu gem într-o tavă de tort, dar nu contează foarte mult în ce decideți să pregătiți desertul. Însă, e bine să știi că pentru pregătirea desertului este potrivită o forma de 18 cm. Apoi tortul se va coace bine. În caz de nu dorești să pregătești o prăjitură de post, aceasta poate fi chiar stratificată cu cremă sau pastă de ciocolată. Deci, pentru a pregăti o prăjitură cu dulceață atunci când nu prea ai timp de copt, ai nevoie doar de câteva produse.

o prajitura de post cu gem pe o tava
Cât despre dulceață, este potrivită oricare, doar să nu conțină bucăți mari de fructe

Prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Ingredientele de care ai nevoie pentru un desert perfect

Pentru a pregăti desertul ai nevoie de făină în proporție de 1,5 căni, apă caldă 150 ml, dulceață lichidă aproximativ 110 ml, zahăr 0,5 dintr-o cană, 12 g de cacao și o linguriță de cafea.

Uneori, bunica adăuga și bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță pentru ca prăjitură să fie mult mai pufoasă. De asemenea, poți adăuga și o jumătate de linguriță de praf de copt. Vei avea nevoie și de oțet de masă  1 lingură, esență de vanilie 1 g, sare 1 praf și 50 ml de ulei vegetal.

o prajitura de post cu gem pe o tava
În caz de nu dorești să pregătești o prăjitură de post, aceasta poate fi chiar stratificată cu cremă sau pastă de ciocolată

Pentru început într-un recipient, amestecați ingredientele uscate, făină cernută, bicarbonatul, cacao, praf de copt, vanilină și sare. Într-un recipient separat, combinați apă caldă, oțet, cafea, dulceață, ulei vegetal, zahăr. Ulterior, combinați gemul, cafeaua și zahărul. Puteți să nu adăugați cafea dacă aceasta nu vă place în mod deosebit. Cât despre dulceață, este potrivită oricare, doar să nu conțină bucăți mari de fructe. Se amestecă conținutul până la dizolvarea maximă a zahărului.

La ce temperatură trebuie să coci prăjitura. Care este dimensiunea recomandată pentru formă

Apoi combinați ambele amestecuri și omogenizați bine cu un tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Aluatul trebuie să fie omogen și neted, ușor fluid. După care tapetați o tavă cu hârtie de copt sau ungeți cu ulei tava. Dimensiunea formei trebuie să fie de 18 cm. Se toarnă aluatul în formă și se dă la cuptorul încins.

o felie de prajitura de post cu gem pe o farfurie
Însă, e bine să știi că pentru pregătirea desertului este potrivită o forma de 18 cm

Temperatura de încălzire este indicat să fie de  170 de grade. Vei avea nevoie de un timp de coacere de aproximativ 30 de minute, dar uită-te la cuptorul tău și vei înțelege când prăjitura este gata. Din moment ce aceasta este gata, bunica mereu lăsa prăjitura să se răcească în tavă și apoi o scotea cu grijă din aceasta. Blatul poate fi stropit cu zahăr pudră, stropit cu cremă în cazul în care nu vă doriți o prăjitură de post sau poate fi unsă cu ciocolată, după gustul fiecăruia.

Dacă ți-a plăcut rețeta de prăjitură de post cu gem și coca răzuită, atunci nu trebuie să ratezi și rețeta pentru a găti cea mai bună prăjitură cu mascarpone și ciocolată. Cu siguranță, rețetele bunicii sunt extrem de ușoare și necesită un timp minim pentru pregătire, dar și puține alimente. Orice gospodină tânără va reuși să-și surprindă familia cu un astfel de desert.

o prajitura de post cu gem pe o tava
De cele mai multe ori, bunica pregătea prăjitura cu gem într-o tavă de tort
Adauga un comentariu