Culinar

Prăjitura Figaro. Un desert gustos, rafinat și ușor de pregătit

Publicat: 21 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitura Figaro. Un desert gustos rafinat și ușor de pregătit
Prăjitura Figaro are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi un un adevărat deliciu, ideală este prăjitura Figaro. Aceasta se face cu un aluat fraged, o umplutură cremoasă și fină, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite pentru decor, la final vom obține o prăjitură irezistibilă pentru toți cei de la masă. Prăjitura Figaro este ideală la ceas aniversar, alături de alte bucate alese. Iată rețeta unui desert gustos, rafinat și ușor de pregătit.

Prăjitura Figaro

Savuroasa prăjitură Figaro este pe placul multora dintre noi. Aceasta are o aromă aparte datorită umpluturii din gem sau dulceață făcută după rețeta bunicii, dar și a aluatului fraged și gustos. Prăjitura Figaro necesită mai mult timp de preparare, dar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Desertul inedit este perfect pentru mesele de sărbătoare, dar la fel de bine poate fi făcut și în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură fină, gustoasă și rafinată.

La ceas aniversar, pe lângă prăjitura Figaro, putem face și o prăjitură turnată cu mere și iaurt. Aceasta este cremoasă, dulce-acrișoară și are un aspect deosebit. Pentru iubitorii de deserturi tradițioanle, făcute după rețeta de odinioară a bunicii, ideală este o prăjitură cu aluat răzuit. Aceasta le va aminti cu siguranță celor de la masă de aromele prăjiturilor din vremea copilăriei. Prăjitura Figaro este fragedă, gustoasă și aromată, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține cel mai bun desert de casă

Pentru savuroasa prăjitură Figaro vom avea nevoie de 300 g de unt, 100 g de zahăr, 6 gălbenușuri, 1 vârf de cuțit de sare, 500 g de făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 limguriță de zeamă de lămâie pentru aluatul fraged. Pentru bezeaua cu nucă vom folosi 6 albușuri, 100 g de zahăr, 50 g de zahăr vanilat, 200 g de nucă măcinată și 1 vârf de cuțit de sare. Pentru delicioasa umplutură vom avea nevoie de 800 g de gem de caise sau alt gem după preferințe.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru prăjitura Figaro. Într-un bol mare se mixează gălbenușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă din nou până când acesta se topește. Se adaugă ulterior untul tăiat cubulețe, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie și se omogenizează.

Se pune făina într-un vas mare apoi în mijloc se face o gaură și se toarnă compoziția din bicarbonat, dar și compoziția spumoasă din albușuri și zahăr. Se amestecă treptat făina cu celelalte ingrediente până se obține un aluat omogen. Se frământă aluatul până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se lasă aluatul la rece 30 de minute, timp în care se pregătește bezeaua pentru savuroasa prăjitură.

Într-un bol se mixează albușurile împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se amestecă până când se obține o bezea cremoasă. Ulterior se încorporează nuca măcinată și se amestecă din nou. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se întinde aluatul fraged într-o tavă unsă cu ulei. Peste prima foaie de aluat se întinde gemul de caise apoi se pune bezeaua cu nucă. Prăjitura se dă la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Se porționează prăjitura pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o prăjitură gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura Figaro are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Acest desert se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu