Prima pagină » Culinar » Prăjitura Figaro. Un desert gustos, rafinat și ușor de pregătit

Prăjitura Figaro. Un desert gustos, rafinat și ușor de pregătit

21 feb. 2023, 12:41,
în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi un un adevărat deliciu, ideală este prăjitura Figaro. Aceasta se face cu un aluat fraged, o umplutură cremoasă și fină, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite pentru decor, la final vom obține o prăjitură irezistibilă pentru toți cei de la masă. Prăjitura Figaro este ideală la ceas aniversar, alături de alte bucate alese. Iată rețeta unui desert gustos, rafinat și ușor de pregătit.

Prăjitura Figaro

Savuroasa prăjitură Figaro este pe placul multora dintre noi. Aceasta are o aromă aparte datorită umpluturii din gem sau dulceață făcută după rețeta bunicii, dar și a aluatului fraged și gustos. Prăjitura Figaro necesită mai mult timp de preparare, dar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Desertul inedit este perfect pentru mesele de sărbătoare, dar la fel de bine poate fi făcut și în momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură fină, gustoasă și rafinată.

La ceas aniversar, pe lângă prăjitura Figaro, putem face și o prăjitură turnată cu mere și iaurt. Aceasta este cremoasă, dulce-acrișoară și are un aspect deosebit. Pentru iubitorii de deserturi tradițioanle, făcute după rețeta de odinioară a bunicii, ideală este o prăjitură cu aluat răzuit. Aceasta le va aminti cu siguranță celor de la masă de aromele prăjiturilor din vremea copilăriei. Prăjitura Figaro este fragedă, gustoasă și aromată, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține cel mai bun desert de casă

Pentru savuroasa prăjitură Figaro vom avea nevoie de 300 g de unt, 100 g de zahăr, 6 gălbenușuri, 1 vârf de cuțit de sare, 500 g de făină, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 limguriță de zeamă de lămâie pentru aluatul fraged. Pentru bezeaua cu nucă vom folosi 6 albușuri, 100 g de zahăr, 50 g de zahăr vanilat, 200 g de nucă măcinată și 1 vârf de cuțit de sare. Pentru delicioasa umplutură vom avea nevoie de 800 g de gem de caise sau alt gem după preferințe.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru prăjitura Figaro. Într-un bol mare se mixează gălbenușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă din nou până când acesta se topește. Se adaugă ulterior untul tăiat cubulețe, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie și se omogenizează.

Se pune făina într-un vas mare apoi în mijloc se face o gaură și se toarnă compoziția din bicarbonat, dar și compoziția spumoasă din albușuri și zahăr. Se amestecă treptat făina cu celelalte ingrediente până se obține un aluat omogen. Se frământă aluatul până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Se lasă aluatul la rece 30 de minute, timp în care se pregătește bezeaua pentru savuroasa prăjitură.

Într-un bol se mixează albușurile împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se amestecă până când se obține o bezea cremoasă. Ulterior se încorporează nuca măcinată și se amestecă din nou. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se întinde aluatul fraged într-o tavă unsă cu ulei. Peste prima foaie de aluat se întinde gemul de caise apoi se pune bezeaua cu nucă. Prăjitura se dă la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Se porționează prăjitura pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o prăjitură gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura Figaro are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Acest desert se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 decembrie 2025
18 decembrie 2025
Articole similare
Construcțiile, domeniul cu cele mai multe oferte de muncă în străinătate. Ieșenii pot depune CV-urile până la finalul acestui an
02:00
Construcțiile, domeniul cu cele mai multe oferte de muncă în străinătate. Ieșenii pot depune CV-urile până la finalul acestui an
O firmă din Iași va furniza Aeroportului Internațional o barieră și un sistem de control BHS! Contractul depășește 600.000 de lei
02:00
O firmă din Iași va furniza Aeroportului Internațional o barieră și un sistem de control BHS! Contractul depășește 600.000 de lei
Premierul Bolojan este în coaliția hoției cu Dragoș Pîslaru, care, în decurs de câțiva ani, a obținut peste 60 de milioane de lei din bani publici! Angajații ministrului de la firma privată sunt directori acum în minister
02:00
FOTO Premierul Bolojan este în coaliția hoției cu Dragoș Pîslaru, care, în decurs de câțiva ani, a obținut peste 60 de milioane de lei din bani publici! Angajații ministrului de la firma privată sunt directori acum în minister
Mișu, premarul, vrea să treacă la Haur?
02:00
Mișu, premarul, vrea să treacă la Haur?
Băuți, fără permis sau cu autoturismele neconforme. Așa au fost prinși mai mulți șoferi în urma unor controale ale polițiștilor din Iași
02:00
Băuți, fără permis sau cu autoturismele neconforme. Așa au fost prinși mai mulți șoferi în urma unor controale ale polițiștilor din Iași
A început magia de Crăciun la Valea Lupului! Copiii sunt întâmpinați de Moș Crăciun, iar oamenii se pot bucura de produsele locale
02:00
FOTOVIDEO A început magia de Crăciun la Valea Lupului! Copiii sunt întâmpinați de Moș Crăciun, iar oamenii se pot bucura de produsele locale
Așa se realizează investițiile în Iași! Finalizarea lucrărilor de la Muzeul de Istorie Naturală, începute în 2019, este amânată până la finalul anului 2026
02:00
FOTO Așa se realizează investițiile în Iași! Finalizarea lucrărilor de la Muzeul de Istorie Naturală, începute în 2019, este amânată până la finalul anului 2026
Oamenii au ajuns să se teamă când trebuie să traverseze pe trecerile de pietoni din Iași! Priviți cum a trebuit să treacă strada o mămică cu copilul în brațe
02:00
FOTOVIDEO Oamenii au ajuns să se teamă când trebuie să traverseze pe trecerile de pietoni din Iași! Priviți cum a trebuit să treacă strada o mămică cu copilul în brațe
Beneficiarii din Iași au primit peste 70 de milioane de lei în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Noi dosare au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu
02:00
Beneficiarii din Iași au primit peste 70 de milioane de lei în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Noi dosare au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu
Prietenii lui Moș Crăciun au înveselit sărbătorile pentru zeci de preșcolari. Copilașii din comuna Șipote au primit dulciuri, hăinuțe, jucării și promisiunea unei revederi din partea Moșului
02:00
FOTOVIDEO Prietenii lui Moș Crăciun au înveselit sărbătorile pentru zeci de preșcolari. Copilașii din comuna Șipote au primit dulciuri, hăinuțe, jucării și promisiunea unei revederi din partea Moșului