Culinar

Prăjitură grecească cu portocale. Rețeta cu care vei pregăti un desert rafinat la tine acasă

Publicat: 09 ian. 2023
Prăjitură grecească cu portocale. Rețeta cu care vei pregăti un desert rafinat la tine acasă
Prăjitura grecească cu portocale este aromată, gustoasă și are un aspect deosebit, fiind desertul perfect la mesele festive.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil, ideală este o prăjitură grecească cu portocale. Aceasta este aromată, cremoasă și extrem de gustoasă. Siropul folosit la prepararea acestei prăjituri va oferi desertului un plus de savoare și îl va transforma într-un adevărat deliciu. Prăjitura grecească cu portocale este ideală la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat irezistibil. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert rafinat la tine acasă.

Prăjitură grecească cu portocale

Prăjitura Portokalopita sau prăjitura grecească cu portocale este pe placul multora dintre noi. Acest desert este gustos, aromat, cremos și cu un aspect deosebit. Pentru pregătirea acestei prăjituri savuroase avem nevoie de multe ingrediente și de răbdare, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Prăjitura grecească cu portocale poate reprezenta o adevărată provocare pentru cei începători în bucătărie, însă dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu poate fi făcut la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o prăjitură delicioasă. Pe lângă acest desert, putem pregăti la mesele de sărbătoare și o prăjitură cu gutui caramelizate. Aceasta este perfectă pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei.

Pentru cei care vor să obțină un desert rafinat și spectaculos ideală este prăjitura Floare de Colț. Aceasta are un aspect deosebit și va fi pe placul tuturor celor de la masă. Prăjitura grecească cu portocale este gustoasă, aromată și rafinată, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu.

Cum să obții un desert savuros la tine acasă

Pentru a pregăti o delicioasă prăjitură grecească cu portocale vom avea nevoie de 200 g de apă, 165 g de zahăr pudră, 50 g de suc de portocale și jumătate de baton de scorțișoară, ingrediente pe care le vom folosi la prepararea siropului pentru deliciosul desert. Pentru prăjitură vom avea nevoie de 250 g de aluat filo, 2 ouă, 80 g de zahăr pudră, coaja rasă de la o portocală, 150 g de iaurt grecesc, 1 linguriță de vanilie lichidă, jumătate de linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare, 120 ml de ulei de floarea soarelui și 70 ml de suc de portocale.

Mai întâi se pregătește siropul pentru prăjitură. Se încălzește apa, nu mai mult de 200 ml, în care se adaugă 165 g de zahăr tos, 50 g de suc de portocale și jumătate de baton de scorțișoară. Se lasă siropul la fiert timp de 15 minute până când toate ingredientele se omogenizează. Când este gata, se ia siropul de pe foc și se lasă la răcit. După aceea vom pregăti foile de aluat filo ce se găsesc gata făcute. Se preîncălzește cuptorul, se mototolesc foile de aluat apoi se așază într-un vas înalt foile și se lasă la cuptor timp de 10 minute. După aceea se răstoarnă din vas și se mai gătesc încă o dată la cuptor timp de 10 minute. Se scoate vasul din cuptor și se lasă foile să se usuce. Ulterior, se rup foile de aluat uscat în bucăți mici și se pun deoparte.

Într-un castron mare se amestecă 2 ouă împreună cu 80 g de zahăr tos și se mixează până când obținem o compoziție spumoasă. După aceea se adaugă coaja rasă de portocală, 150 g de iaurt grecesc, 1 linguriță de vanilie lichidă, jumătate de linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și un praf de sare. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine până când se omogenizează. Se adaugă după aceea bucățile de aluat filo și se amestecă ușor. La final, compoziția obținută se toarnă în tava de copt și se lasă la cuptor timp de 40 de minute.

Când este gata, se scoate prăjitura delicioasă de la cuptor, se înțeapă din loc în loc cu o scobitoare și se toarnă ușor siropul peste toată suprafața. Se lasă prăjitura la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține la final un desert savuros și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura grecească cu portocale este aromată, gustoasă și are un aspect deosebit, fiind desertul perfect la mesele festive. Această prăjitură necesită mai mult timp de preparare, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Prăjitura grecească cu portocale poate fi pregătită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Adauga un comentariu