Titlurile zilei

Prefectul Bogdan Cojocaru locuiește într-o vilă impunătoare din Miroslava! Proprietatea de 160.000 de euro a fost ascunsă de ochii curioșilor- GALERIE FOTO

Publicat: 05 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prefectul Bogdan Cojocaru locuiește într-o vilă impunătoare din Miroslava Proprietatea de 160.000 de euro a fost ascunsă de ochii curioșilor- GALERIE FOTO
Prefectul Bogdan Cojocaru locuiește într-o vilă din comuna Miroslava, în zona metropolitană Iași, casa fiind luată în anul 2020

Prefectul Bogdan Cojocaru locuiește într-o vilă impunătoare dintr-un cartier nou, situat în comuna Miroslava, județul Iași. Politicianul a încasat mai multe salarii de la stat și de la privat în ultima perioadă

Avere impresionantă pentru actualul prefect al județului Iași, Bogdan Cojocaru. Șeful din Prefectură a acumulat în ultima perioadă mai multe bunuri, printre care și o locuință și un teren în localitatea Miroslava, comună aflată în zona metropolitană Iași. Terenul are o suprafață de 611 metri pătrați pe care a fost construită o vilă cu un etaj. Suprafața utilă a clădirii este de 116.72 metri pătrați. Tranzacția a avut loc în anul 2020, când un metru pătrat de teren costa și 80 de euro.

Specialiștii de pe piața imobiliară au estimat că proprietatea valorează în jur de 160.000 de euro. Casa din comuna Miroslava este ferită de ochii curioșilor, se află pe o stradă secundară, aflată în apropiere de sediul primăriei din localitate. Strada care duce până la casa prefectului nu este pietruită, iar la un moment dat drumul se înfundă. De altfel, în zonă au fost ridicate mai multe locuințe în ultima perioadă. Casa lui Bogdan Cojocaru are și o curte încăpătoare, cu foișor. Coproprietarul vilei de pe strada Olga Sturza este Eva, soția prefectului, medic la Institutul Regional de Oncologie.

Pe lângă vila impunătoare din Miroslava, prefectul deține și alte proprietăți

Conform declarației de avere depuse recent, prefectul Bogdan Cojocaru deține un teren de 606 metri pătrați situat în comuna Tomești, dobândit în anul 2009. Prefectul Bogdan Cojocaru se bucură și de un apartament din municipiul Iași, dobândit în anul 2016, în suprafață de 97,33 metri pătrați. Averea este completată cu un autoturism marca Ford Kuga, fabricat în anul 2017.

În plus, în ultimii doi ani și-a deschis mai multe depozite bancare, în valoare totală de 123.000 de lei. Prefectul a declarat și datorii, în contul unor persoane fizice. Este vorba despre o datorie de 31.000 de euro către Constantin Postolache, socrul său, scadentă în 2025. De asemenea, are altă datorie de 7.750 de euro, scandentă tot în 2025, către Petru Cojocaru, tatăl său. Prefectul este cunoscut și pentru diploma obținută de la un ONG apropiat de PSD.

Venituri mari pentru familia prefectului

La capitolul venituri, prefectul a arătat că, în anul 2021, a încasat 11.537 de lei de la Camera Deputaților, ca angajat la cabinetul parlamentar al lui Maricel Popa. În plus, de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) i-a intrat în cont suma de 17.236 de lei. A mai încasat 4.139 de lei de la Camera Deputaților, în plus față de ce a luat de la cabinet. Mai mult, pe parcursul anului 2021, Bogdan Cojocaru a încasat 493 de lei de la Primăria Ion Neculce. În acest caz, prefectul a susținut că a lucrat acolo doar câteva luni, când a încercat să revină în administrația locală.

”Am fost la Primăria Ion Neculce pentru o vreme, când am revenit la Iași după ce am fost la Ministerul Comunicațiilor. Am lucrat o perioadă scurtă acolo. Nu a fost vorba de nimic altceva”, a spus ieri prefectul Bogdan Cojocaru.

De precizat că soția sa, Eva Cojocaru, într-un an, a ridicat 128.182 lei de la Institutul Regional de Oncologie, dar și 7.957 lei ca medic colaborator de pe urma unui PFA pe care îl deține. Actualul prefect PSD Bogdan Cojocaru a condus în decursul lui 2018 Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, minister de unde a fost remaniat. Ulterior, grupul de firme Maguay, pe care l-a reprezentat, a câștigat mai multe contracte cu statul.

Vila prefectului Bogdan Cojocaru de la Miroslava a fost achiziționată tocmai în acea perioadă.

Adauga un comentariu