Local

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă continuă la Iași. Se montează cel mai mare brad în centrul orașului – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 nov. 2021
brad uriaș montat în centrul Iașului de autorități
La finalul sărbătorilor de iarnă, reprezentații SPI încearcă să salveze brazii și să îi planteze în pepiniere

Cel mai mare brad achiziționat de autoritățile ieșene este montat acum în centrul orașului. Bradul a fost achiziționat din Danemarca pentru a înfrumuseța punctul zero al Iașului. Primăria a achiziționat nu mai puțin de 700 de brazi care urmează să fie montați în municipiu de către Serviciile Publice.

„Am reușit să achiziționăm un număr de aproximativ 700 de brazi pentru a-i expune în oraș. Sunt 12 brazi mari pentru centrele de cartier și locurile publice, mai avem și brazi mai mici pentru școli și grădinițe și mai mulți brazi la ghiveci care vor înfrumuseța orașul. Prețul brazilor începe de la 10 euro, pentru cei mici, și poate ajunge până la câteva sute de euro pentru brazii mari”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul general al SPI.

La finalul sărbătorilor de iarnă, reprezentații SPI încearcă să salveze brazii și să îi planteze în pepiniere.

„Am achiziționat brazi la ghiveci tocmai pentru că pot fi salvați după finalizarea sărbătorilor și plantați înapoi în pepiniere”, a mai adaugat Laurențiu Ivan.

Pe data de 1 Decembrie 2021 în centrul Iașului un copil va apăsa butonul pentru aprinderea instalațiilor.

Iluminatul de sărbători, aprins pe 1 Decembrie 2021, în municipiul Iași

Primăria Municipiului Iași a început să facă amenajările specifice Sărbătorilor de Iarnă. Aprinderea iluminatului de Sărbători va avea loc, ca de obicei, de Ziua Națională, pe 1 decembrie, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași.

Punctele principale de atracție vor rămâne pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor fi montate și două tuneluri din cetină cu instalații luminoase, și Piața Unirii, deasupra căreia este deja montată o plasă luminoasă. Amenajări specifice de Sărbători vor fi făcute și în principalele ronduri (Podu Roș, Podul de Piatră, Fundație etc.).

Decorațiuni în formă de brazi, pe străzile orașului

Autoritățile ieșene au început pregătirile pentru Crăciun. În oraș vor fi montate, în mare parte, aceleași instalații și decorațiuni ca în anii precedenți.

„Anul acesta nu s-au făcut achiziții spectaculoase, a fost cumpărat doar strictul necesar. Mai exact, câteva cutii de instalații, cu o lungime de 5 metri. Aceste instalații le vor înlocui pe cele defecte sau deteriorate, care nu mai pot fi refolosite. În rest, instalațiile de lumini vor fi aceleași pe care le-am folosit și în anii precedenți. Fiecare instalație, după ce trec sărbătorile, este depozitată și păstrată pentru a fi refolosită. În acest fel putem economisi”, a declarat Cristian Tudusciuc din cadrul SC Servicii Publice SA Iași.

SPI va instala decorațiuni în fiecare cartier.

„În Iași vor fi instalate, în mare parte, aceleași decorațiuni ca în anii precedenți. Am început deja lucrările de recondiționare a căsuțelor și facem verificările pentru instalațiile care vor fi montate în oraș. Singura noutate, dacă o putem numi așa, față de anii precedenți, o reprezintă decorațiunile în formă de brazi. Aceste decorațiuni sunt, de fapt, niște structuri de lemn îmbrăcate cu ghirlande, în așa fel încât să imite brazii la ghiveci. Aceste decorațiuni vor fi instalate în fiecare cartier”, a adăugat Laurențiu Ivan.

 
Adauga un comentariu