International

Premieră mondială! Spital construit în doar trei zile pentru pacienții infectați cu coronavirus. Termen pentru a doua clinică, o săptămână

Publicat: 29 ian. 2020

Prima unitate medicală dedicată coronavirusului din China a fost dat în folosință după doar trei zile de la începerea construcțiilor.

Primul spital construit exclusiv pentru pacienții suspecți sau infectați de coronavirusul din Wuhan și-a deschis porțile în proximitatea orașului în care a apărut noul coronavirus din anul 2019. Zeci de muncitori și voluntari au reușit să transforme o clădire goală într-o clinică cu circa 1 000 de paturi, în doar trei zile.

Prima tranșă de pacienți infectați cu virusul misterios au fost transportați către Centrul Medical Regional Dabie Mountain, din Huanggang, la ora locală 22:30.

Cadrele medicale sunt copleșite de situație

Capacitatea suplimentară de paturi va fi primordială pentru personalul medical care este copleșit din provincia originară a coronavirusului, Hubei.

O altă clinică dedicată noului virus va fi de această dată construit de la zero, la 75km de Wuhan, în circa șase zile.

Peste 6.000 de persoane infectate în lume

Mai mult de 6.000 de pacienți au fost depistați că sunt infectați cu noul coronavirus, iar circa 132 de oameni au decedat în China din pricina bolii.

Reamintim că Emiratele Arabe Unite au transmis astfel de cazuri, fiind ultima țară, alături de Germania, care a raportat doar patru infectați.loading...

Adauga un comentariu