Eveniment-Social

Premieră și punct de atracție pentru bărbați! La USAMV Iași se testează berea cu ghimbir

Publicat: 03 dec. 2020
La USAMV Iași se testează berea cu ghimbir
Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iași testează rețeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducție

Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași testează rețeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducție. Tinerii de la specializările ce aparțin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, au participat deja la întreg fluxul tehnologic al primei șarje de bere în care a fost adăugat ghimbir natural, întreg demersul având în exclusivitate scop didactic

Punct de atracție și de interes pentru majoritatea bărbaților! În premieră, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași se testează rețeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducție. Așadar, studenții de la specializările ce aparțin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, au participat deja la întreg fluxul tehnologic al primei șarje de bere în care a fost adăugat ghimbir natural, întreg demersul având în exclusivitate scop didactic. Este o inițiativă specială a instituției de învățământ.

În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezența bioxidului de carbon

Așadar, pe parcursul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezența bioxidului de carbon.

„Studenții de la specializările «Tehnologia prelucrării produselor agricole», Protecția consumatorului și a mediului, Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară au participat, pe faze de lucru, la realizarea primei tranșe de bere cu ghimbir din atelierul nostru de microproducție. Am parcurs toate etapele, inclusiv analiza senzorială, iar reacțiile au fost mult peste așteptările noastre”, a transmis ing. dr. Vasile Dobre, responsabil în cadrul atelierului de microproducție bere al USAMV Iași.

În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezența bioxidului de carbon, iar studenții care au participat la testare, inclusiv la degustare în cadrul laboratoarelor de analiză senzorială, sunt încântați de produsul obținut.

Studenții au fost impresionați că au putut observa fluxul tehnologic, de la început și până la produsul finit

Studenții de la USAMV Iași au fost profund impresionați de faptul că au fost implicați în fluxul tehnologic până la produsul finit.

„În primul rând, aș putea spune că este printre cele mai frumoase și interesante aspecte ale studenției mele, acesta al testării și al aprecierii produselor noastre. În ceea ce privește berea noastră cu ghimbir, pe care am degustat-o în practică, aș putea spune că mi-a plăcut, însă mai degrabă pot spune că sunt fidelă berii clasice, nu celei cu arome. Este foarte interesant să vezi cum se fabrică berea, să vezi tot fluxul tehnologic până la produsul finit, suntem foarte norocoși că avem parte de astfel de experiențe la facultatea noastră”, a spus Iulia Sincu, studentă în anul II la Facultatea de Agricultură, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole.

Centru pentru valorificarea microproducției agricole și veterinare, respectiv de produse tradiționale, la USAMV Iași

De completat că USAMV Iași va deschide și un Centru pentru valorificarea microproducției agricole și veterinare, respectiv de produse tradiționale. Astfel, de la magazinul alimentar cu produse proprii vor putea fi achiziționate diverse alimente ce provin din fermele Universității, din atelierele de micro-producție. În urma activităților desfășurate în fermele și atelierele de micro-producție ale facultăților de Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Medicina Veterinară, studenții și cadrele didactice obțin diverse produse, cum ar fi preparate din carne, lactate, produse de panificație, legume, fructe, vin, dar și răsaduri, puieți sau viță-de-vie. Toate aceste produse tradiționale „made by USAMV Iași” vor fi comercializate la acest magazin alimentar care va fi deschis chiar în campusul Universității de Agronomie Iași, din Dealul Copoului.

Adauga un comentariu