Titlurile zilei

USAMV Iași devine un concurent puternic pentru marile afaceri cu produse tradiționale din Iași! Deschide propriul magazin cu alimente naturale și ieftine (DETALII ȘI GALERIE FOTO EXCLUSIVA)

Publicat: 20 iun. 2020
USAMV Iași va deschide un modern magazin alimentar, în care vor fi comercializate produse tradiționale, naturale și ieftine, obținute din materii prime provenite din fermele proprii
Produse naturale tradiționale bune, naturale și ieftine din ferme pot fi cumpărate de ieșeni de la noul magazin de alimente al USAMV Iași

USAMV Iași oferă cele mai bune produse tradiționale din Iași în propriul magazin, cu alimente naturale și ieftine! Universitatea de Agronomie din Iași comercializează produsele obținute din materii prime provenite în ferme proprii. „Lucrăm la proiectarea unui magazin alimentar pentru prezentarea și vânzarea produselor proprii din fermele Universității, din atelierele de micro-producție și va fi un cadru, sperăm noi, foarte apreciat atât de adulți, cât și de copii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector la USAMV Iași

USAMV Iași va avea magazin cu produse tradiționale proprii

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va deschide un magazin, în care vor fi comercializate produse tradiționale, fructe, legume, flori, răsaduri de legume, pomi și viță-de-vie, toate provenite din fermele proprii, cât și produse alimentare procesate.

„Lucrăm la proiectarea unui magazin alimentar, situat în zona Campusului USAMV Iași, pentru prezentarea și vânzarea produselor tradiționale proprii, obținute în ferme și atelierele de microproducție (patiserie, panificație, lactate, preparate din carne, sucuri, bere, vin etc.) ale Universității. Va fi situat înt-un cadru superb amenajat, cu plante ornamentale, flori, vegetație, locuri de parcare, care sperăm să fie apreciat de toți cei care ne vor vizita. Va fi nu numai un punct de desfacere, dar și un spațiu de relaxare, pentru adulți și copii, un loc unde toți cei interesați vor putea afla lucruri interesante despre domeniul agronomiei, vor putea face cunoștință cu cei care au lucrat efectiv la obținerea acestor produse, adică studenții, și unde vor descoperi că cercetarea și producția de la USAMV Iași chiar au gust! Și încă unul foarte bun!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector la USAMV Iași

USAMV Iași oferă cele mai bune produse tradiționale din Iași, în propriul magazin

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași se va deschide un magazin, în care vor fi comercializate produse tradiționale alimentare, naturale și ieftine, obținute din materii prime provenite din fermele proprii.

„Lucrăm la proiectarea unui magazin alimentar pentru prezentarea și vânzarea produselor proprii din fermele Universității, din atelierele de micro-producție și va fi un cadru, sperăm noi, foarte apreciat atât de adulți, cât și de copii”, a declarat și prof. univ. dr. Eugen Ulea, Prorector cu dezvoltarea instituțională la Universitatea de Agronomie Iași.

De precizat că USAMV Iași, în luna septembrie 2019, a inaugurat o clădire nouă destinată specializărilor din industria alimentară „Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole”, „Protecția Consumatorului” și „Mediu, Control și Expertiza Produselor Alimentare”. Aici, studenții USAMV Iași ai acestor specializări vor face practică în șase ateliere de microproducție pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificație și procesare bere.

Ce produse tradiționale pot fi găsite în acest magazin alimentar cu produse proprii de la Universitatea de Agronomie Iași

Astfel, de la magazinul alimentar cu produse proprii de la Universitatea de Agronomie din Iași vor putea fi achiziționate diverse alimente ce provin din fermele Universității, din atelierele de micro-producție.

În urma activităților desfășurate în fermele și atelierele de micro-producție ale facultăților de Agricultură, Horticultură, Zootehnie și Medicină Veterinară, studenții și cadrele didactice obțin diverse produse, cum ar fi preparate din carne, lactate, produse de panificație, legume, fructe, vin, dar și răsaduri, puieți sau viță-de-vie. Toate aceste produse tradiționale „made by USAMV Iași” vor fi comercializate la acest magazin alimentar care va fi deschis chiar în campusul Universității de Agronomie Iași, din Dealul Copoului.

Comentarii
  • Cine merge pana in Agronimie sa cumpere o sticla de lapte si 1 kg de mere? Ar trebui sa ofere livrare si acord cu magazinul Roade si Merinde altfel ii paste falimentul

  • Eu nu înțeleg un lucru banal. Chiar le prisosește și vor să pună în vânzare? Chiar toti studenții din Campusul Agronomie Copou mănâncă la Cantina numai bunătăți și nu mai au cui să umple burtica?
    Eu cred că au luat-o de foarte mult timp pe un drum greșit și dacă vă bucurați că prețurile vor fi mici și produsele de foarte buna calitate, eu va spun de pe acum că veți fi foarte dezamăgiți.
    Din ce am observat de-a lungul anilor, acolo a făcut cuib un club de „afaceriști”, care se ocupa de cu totul alte „chestii” decât ar trebui sa se ocupe o Universitate. Așa de mult a crescut calitatea învățământului la aceasta Universitate, încât nu mai este nevoie de o activitate susținută și ne ocupam de mici „afaceri” locale?

  • Daniel, nu stiu mai nimic despre USAMV Iasi, deci nu te contrazic, dar gandesc ca ideea este buna. Buna in sensul promovarii produselor romanesti si a capitalului romanesc. Ministrul Daia(poate scriu gresit) avea excelenta idee de reinfiintare a aprozarurilor, alimentarelor de cartier unde sa fie promovate si vandute produsele romanesti. Nu ne putem dezvolta din postura de tara „bananiera”, de sclavi economici in care am fost adusi, de a cumpara toate rebuturile societatii occidentale vandute in supermarketuri, iar banii tot afara pleaca.

Adauga un comentariu