National

Premierul Florin Cîțu anunță facilități pentru persoanele vaccinate: „Restaurantele pot să ajungă la capacitatea de 100%”

Publicat: 04 mai 2021
Florin Cîțu vorbește
Prim-ministrul Florin Cîţu

Premierul Florin Cîțu a anunțat că persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor avea parte de o serie de facilități. El a dezvăluit că restaurantele vor putea să își desfășoare activitatea la capacitate de 100% cu persoanele vaccinate.

Prim-ministrul a anunțat că masca de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie la munte sau la mare, iar persoanele vaccinate vor fi privilegiate. Astfel, Florin Cîțu spune că persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului ar putea avea anumite facilități, în ceea ce privește modul în care vor funcționa restaurantele.

„Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc.

Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate.

Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate”, a scris Florin Cîțu pe contul de Facebook.

Premierul Florin Cîțu, facilități pentru persoanele vaccinate: „Îmi este și mie dor să merg la concerte”

Premierul a mărturisit că și lui îi este dor de concerte, de o cafea la terasă. În plus, Florin Cîțu spune că vrea să fie reluate cât mai repede activitățile de dinainte de pandemie.

„Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat”, a adăugat el.

Florin Cîțu anunță o relaxare de pe 1 iunie: „Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități”

În cadrul unei conferinţe de presă, prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că de la 1 iunie vor fi reluate mai multe activităţi, iar unele dintre restricţii vor fi eliminate. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă se va atinge pragul de 5 milioane de persoane complet imunizate.

De asemenea, premierul a explicat că se poate vedea faptul că există o relaţie între creşterea ratei de vaccinare şi scăderea numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Premierul a anunţat faptul că restaurantele şi hotelurile vor putea primi, la o capacitate de 100%, persoane vaccinate, aceasta fiind prima dată când premierul vorbeşte despre anumite beneficii pentru persoanele vaccinate:

”M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri. Primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm.

Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză. În primul rând vorbim despre sezonul estival, în primul rând vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte. Restaurante sau hoteluri pentru persoanele vaccinate sau evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate.”, a explicat Florin Cîțu.

Adauga un comentariu