Local

Premierul Florin Cîțu cere vaccinarea anti-Covid-19 a persoanelor din Iaşi şi Timişoara mai devreme

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu cere vaccinarea anti-Covid-19 a persoanelor din Iaşi şi Timişoara mai devreme
Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis luni, 8 martie 2021, faptul că a solicitat că în zonele cum ar fi Iaşi, Timişoara sau zonele unde s-au confirmat multe cazuri de infectare cu virusul COVID-19, populația eligibilă etapei a treia de vaccinare anti-coronavirus să se poată imuniza mai devreme, dacă sunt locuri disponibile

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis luni, 8 martie 2021, faptul că a solicitat că în zonele cum ar fi Iaşi, Timişoara sau zonele unde s-au confirmat multe cazuri de infectare cu virusul COVID-19, populația eligibilă etapei a treia de vaccinare anti-coronavirus să se poată imuniza mai devreme, dacă sunt locuri disponibile.

”Am cerut ca cel puțin în zonele cum sunt Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau în zonele în care avem cazuri și sunt locuri libere să se permită, măcar în aceste zone, și altor persoane. Dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa întâi și etapa a doua nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a treia să se vaccineze. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai multă atenție șia tunci când avel locuri libere putem să îi lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a declarat premierul Cîțu în cadrul unor declarații de presă.

Etapa a treia de vaccinare anti-Covid-19 ar putea începe mai devreme

Prim-ministrul României, în intervenţia publică, a mai precizat faptul că există posibilitatea că etapa a treia de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-COV-2 să debuteze mult mai devreme. În cazul în care ritmul de imunizare se menține, atunci există și posibilitatea ca ținta propusă de 10,4 milioane de români vaccinați până la sfârşitul lunii septembrie să fie atinsă chiar în vară.

”În această lună vom începe și etapa a treia de vaccinare. Vom primi 2,6 milioane de doze de vaccin doar în lună martie. Inițial vorbeam de 2,4 milioane de doze până la finalul lunii martie. Deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campanie de vaccinare. De aceea am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului Sănătății să pregătească și, dacă se poate, să se înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a treia, ca să dăm posibilitatea tuturor să se vaccineze. Dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la ținta de 10,4 milioane pe care ne-am propus-o pentru sfârșitul lunii septembrie. S-ar putea să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul Cîțu în cadrul unor declarații de presă.

Carantină în Timişoara. Se solicită mai multe vaccinuri anti-Covid-19

Cu privire la carantinarea Timișoarei și solicitarea de a se distribui în zona mult mai multe vaccinuri anti-COVID, Florin Cîțu a menționat ca cererea nu se justifica deoarece erau circa 20.000 locuri libere pentru imunizare. După ce se vor administra dozele existente de ser anti-Covid-19 atunci vor fi trimise altele. Situaţia de faţă este cauzată de comunicarea deficienta.

”În ceea ce privește vaccinurile în Timișoara, m-am uitat pe platformă. Erau aproape 20.000 de locuri libere în Timișoara pentru vaccinare, deci nu se justifică cererea de vaccinuri în plus. Ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo. Și nu îmi explic cum s-a ajuns la această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat. Deci, ceva, ori comunicarea nu este foarte bună, se întâmplă. (…) Din păcate s-a ajuns aici pentru că nu au fost respectate regulile și cred că nu au fost sancționsți nici cei care nu respectă regulile. Este foarte important ca de fiecare dată, când cineva nu respectă regulile să fie sancționat, dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal”, a precizat Florin Vasile Cîțu.

Adauga un comentariu