National

Premierul Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: „Dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm”

Publicat: 19 apr. 2021
Florin Cîțu, premierul României se află la o ședință de Guvern
Florin Cîțu, premierul României

Florin Cîțu a explicat că succesul campaniei de vaccinare nu depinde doar de Guvern! Premierul a explicat că pentru orice redeschidere, fie că este vorba despre concerte, restaurante, teatre sau plecări din țară, trebuie ca persoanele în cauză să se vaccineze.

Cîțu a spus că, în acest moment, capacitatea zilnică de vaccinare în România este de 120.000 de persoane zilnic, deși se vaccinează doar 75.000, iar săptămâna viitoare capacitatea va crește la 150.000. Prim-ministrul liberal a declarat că va discuta cu cei care administrează platforma de vaccinare pentru a vedea dacă este vreo problemă la programări.

”O să vorbim cu cei care se ocupă de platformă, dacă există vreo problemă. Eu am făcut tot ce am putut ca să avem dozele de vaccin. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Economia nu a fost închisă niciodată.

Guvernul va face tot ce poate. Eu am pus la dispoziție dozele. Dacă o companie dorește să vaccineze la sediu, se poate, dacă se vrea o campanie mobilă, se poate.

Vom discuta să văd ce se întâmplă cu cei care administrează platforma. Eu nu cred că o să avem o scădere la vaccinare. E bizar să ceri guvernului să aibă o campanie de succes, pentru că trebuie să ne implicăm cu toți. Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm, să mergem la teatru, la restaurante, să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm.

Dacă vrem să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm. Am discutat și cu primarii PNL, am vorbit și cu tineretul liberal ca să vorbească cu oamenii.”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu