Actualitate

Premierul Florin Cîțu, despre respingerea bugetului Capitalei: „Avem nevoie rapid de un buget, sunt investiţii care trebuie făcute” – VIDEO

Publicat: 28 apr. 2021
Prim ministrul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a reacționat, miercuri, după ce bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan a fost respins

Premierul Florin Cîțu a reacționat, miercuri, după ce bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan a fost respins.

„Am auzit că la București încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuție cu domnul Bârnă, să îi chemăm pe cei de la București să vedem care sunt nemulțumirile. Avem nevoie rapid de un buget al Bucureștiului, sunt investiții care trebuie făcute”, a declarat Florin Cîțu, miercuri după-amiază.

„Ne vom vedea cât de curând, când ne permite programul”, a mai spus premierul.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Gestul consilierilor USR PLUS de a nu vota bugetul Capitalei arată iresponsabilitate, afirmă deputatul PNL Florin Roman.

Premierul Florin Cîțu a susținut, miercuri, după ședința de Guvern, un briefing de presă la Palatul Victoria.

Florin Cîțu, despre Planul Naţional de Redresare şi Reziliență

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a discutat cu miniştrii, în şedinţa de miercuri a Guvernului, despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi le-a transmis că este momentul ca lucrurile să accelereze.

„Am avut o discuţie cu miniştrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că în prezent se negociază cu Comisia Europeană Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă acest proces este prezentat în România ca fiind „un eşec, un Doamne fereşte”.

El a precizat că sunt sute de linii de investiţie, iar pe cele mai multe autorităţile române s-au înţeles cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar pe altele, importante, încă nu.

Ghinea a mai făcut referire şi la faptul că valoarea proiectelor propuse de România este de 41 de miliarde de euro, în timp ce alocarea este de 29 de miliarde, cee ace înseamnă, evident, că la unele proiecte se ştia din start că se va renunţa.

„Suntem o forţă în Uniunea Europeană şi eu mă duc să negociez, nu să dau examen la Bruxelles”, a afirmat ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi negociat „mai repede sau mai puţin repede”, dar în final el va fi implementat. „Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu-i o jucărică politică”, a susţinut Iohannis.

Adauga un comentariu