National

Premierul Florin Cîțu, după ce a discutat cu omologul francez Jean Castex: „Am reiterat cât de importante sunt companiile franceze în procesul de relansare economică a României”

Publicat: 18 ian. 2021
Florin Cîțu declarație de presă la Palatul Victoria
Premierul Florin Cîțu a vorbit, după ședința de Guvern, despre situația minerilor, care au protestat timp de mia multe zile la Lupeni, și banii care au fost aprobați pentru plata tichetelor de transport și a sporturilor restante

Luni, 18 ianuarie 2021, premierul Florin Cîțu a discutat cu omologul francez Jean Castex, care a declarat că Franța sprijină pe deplin România în toate proiectele Executivului în plan extern şi nu numai.

„În cursul zilei de azi (luni – n.r.) am avut prima convorbire în calitate de prim-ministru cu omologul meu francez, domnul Jean Castex. M-am bucurat să constat continuitatea relaţiilor bilaterale dintre Franţa şi România, relaţii care au o istorie lungă şi de succes în mai multe domenii.

Dincolo de discuţiile referitoare la evoluţia pandemiei şi al procesului de vaccinare din cele două ţări, am reiterat cât de importante sunt companiile franceze în procesul de relansare economică a României. Totodată, premierul Castex a exprimat sprijinul deplin pe care Franţa îl va da în continuare României în toate proiectele noastre în plan extern şi nu numai”, a scris Florin Cîţu luni pe Facebook.

Florin Cîţu a discutat și cu omologul grec despre vaccinare

După ce a discutat cu omologul francez Jean Castex, premierul României, Florin Cîțu a avut o convorbire și cu omologul grec Kyriakos Mitsotakis. Discuțiile au vizat campania de vaccinare anti-COVID-19.

Prim-ministrul român i-a transmis premierului Greciei că speră ca cetăţenii români să poată călători din nou fără restricţii în Grecia. „Turismul reprezintă unul dintre cele mai importante domenii ale relaţiei noastre bilaterale”, a completat Cîţu.

„Astăzi (luni -n.r.) am avut o convorbire cu omologul meu grec, domnul Kyriakos Mitsotakis. Am discutat despre situaţia pandemică din ambele ţări, şi despre relaţia de prietenie atât de veche dintre România şi Grecia.

Campania de vaccinare a fost unul dintre principalele subiecte ale discuţiei, în speranţa că, în curând, cetăţenii români vor putea din nou călători fără restricţii în Grecia. Turismul reprezintă unul dintre cele mai importante domenii ale relaţiei noastre bilaterale.

Mă bucur că există o cooperare strânsă între cele două state, şi că suntem parteneri în cadrul marii familii europene”, a scris Florin Cîţu luni pe Facebook.

Florin Câțu, despre platforma de vaccinare

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că specialiștii lucrează la platforma pentru înscriere la vaccinare și vestea bună este că românii vor să se vaccineze.

„Se lucrează non stop la platformă. Locurile sunt determinate și de numărul de vaccinuri. Eu vreau să mă uit și la mesajul pozitiv: foarte, foarte mulți români vor să se vaccineze (…) Problema pe care am avut-o sau părea că este o problemă, se tot spunea că lumea nu vrea să se vaccineze, ieri s-a văzut foarte clar că românii vor să se vaccineze. Este datoria noastră și vom face tot posibilul să asigurăm vaccinurile (…) Am depășit momentul cel mai important, acela că românii nu vor să se vaccineze. Este cel mai important lucru. Vor să se vaccineze și le vom asigura acest lucru”, a declarat Florin Cîțu.

Fiindcă românii vor să se vaccineze, premierul Florin Cîțu promite că va crește capacitatea zilnică de vaccinare și că va încerca să cumpere și alte vaccinuri.

„Ceea ce încetinește în perioada următoare vom recupera în săptămâna următoare. Exact de 20 milioane de doze este nevoie și le vom avea, tocmai le-am contractat. Capacitatea înseamnă cam 50.000 de vaccinuri pe zi și este ținta noastră și ne vom ține de ea, până în septembrie 10,4 milioane de persoane vaccinate. Dacă până atunci vor apărea și alte vaccinuri și vor fi aprobate, le vom cumpăra și pe acelea, pentru a vaccina cât mai mulți români”, a mai spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu