National

Premierul Florin Cîțu îi bagă în şedinţă pe toţi prefecţii din România! Este nemulţumit de campania de vaccinare

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Florin Cîțu îi bagă în şedinţă pe toţi prefecţii din România Este nemulţumit de campania de vaccinare
Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, după ședința de guvern, că oră pentru nunți și botezuri a fost extinsă

Conform unor surse guvernamentale, premierul Florin Cîțu este extrem de nemulţumit de faptul că, pe teritoriul României, campania de vaccinare a început să intre în impas. Din aceste considerente, premierul îi bagă pe toţi prefecţii din România în şedinţă.

Premierul a spus în repetate rânduri că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este de a ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie. Totuşi, conform datelor din teren, se pare că cifra nu va fi atinsă la data stabilită.

Premierul Florin Cîțu a convocat o şedinţă cu prefecţii la Palatul Victoria

Din considerentul că întreaga campanie de vaccinare din România a început să intre în impas, premierul Florin Cîțu ar fi convocat o şedinţă la Palatul Victoria cu toţi prefecţii din România.

Şedinţa ar urma să aibă loc la Palatul Victoria prin videoconferinţa începând cu ora 16.00. De altfel, decizia vine în contextul în care rata de vaccinare a scăzut considerabil după ce premierul Florin Cîțu a anunţat măsurile de relaxare de pe data de 15 mai 2021.

În altă ordine de idei, Florin Cîțu a dat un semnal puternic de mobilizare vineri, când le-a spus tuturor miniştrilor din Guvern şi nu numai, să participe activ la campania de imunizare împotriva COVID-19. Din aceste considerente s-a observat faptul că în weekendul ce tocmai a trecut, mai mulţi miniştri au participat la diverse acţiuni de vaccinare. La acţiuni au participat şi, secretarul de stat Raed Arafat dar şi coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță care a vaccinat în comună în care s-a născut.

Cum decurge campania de vaccinare în România

Valeriu Gheorghiţă a vorbit recent despre cum decurge campania de vaccinare în România. Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că un procent de peste 50% dintre persoanele de peste 50 de ani au cel puţin o doză de vaccin făcut.

Avem peste 55% persoane în vârstă de peste 50 de ani vaccinate în România cu cel puţin o doză. Se suprapune cu procentul persoanelor vulnerabile, al persoanelor care de la această vârstă în sus au şi boli cronice în procente destul de ridicate. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm conceptul acesta de imunitate colectivă care se obţine ideal şi în mod rapid, sigur, eficient prin vaccinare, dar se adaugă şi imunitatea obţinută prin boala naturală. În momentul de faţă, avem peste un milion de persoane care sunt raportate cu infecţie Sars-Cov-2 şi care sunt vindecate (…) afirma, recent, Valeriu Gheorghiță

În spaţiul public au apărut mai multe voci critice la anunţul lui Florin Cîțu referitor la faptul că, în România, la data de 1 iunie vor fi 5 milioane de persoane vaccinate. Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a menţionat faptul că premierul este prea optimist şi că, din nefericire, pragul de persoane vaccinate nu va putea fi atins la data stabilită de Guvern. Acesta s-a arătat sceptic si despre pragul de 10 milioane de persoane vaccinate până la începutul lunii august.

Acesta a menționat că nu trebuie create discriminări atunci când Guvernul României dorește să implementeze o nouă etapă de relaxare

Adauga un comentariu