National

Premierul Florin Cîțu: „Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown”

Publicat: 09 mart. 2021
Florin Cîțu, premierul României se află la o ședință de Guvern
Florin Cîțu, premierul României

Premierul României, Florin Cîțu, oferă asigurări românilor că nu va mai exista lockdown în țara noastră. În plus, el spune că perioada Sărbătorilor de Paște se va desfășura fără carantină națională.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili!

În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin.

În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin.

Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.

P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Este important să continuăm această campanie de vaccinare”

Prim-ministrul Florin Vasile Citu a anunţat că România va intra în posesia a 2,6 milioane de doze de imunizare în luna martie, cu 200.000 de doze mai mult faţă de cantitatea iniţial anticipată.

Astfel, în etapa a treia de imunizare împotriva COVID-19 se va vaccina împotriva virusului populaţia generală. La sfârşitul lunii septembrie se preconizează că se va atinge ţinta de 10.4 milioane de persoane.

„În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în lună martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze.

Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă, 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Florin Cîțu: „Vom analiza situaţia”

Premierul a precizat că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, se vor implementa noi măsuri, însă în momentul de față sunt necesare a fi respectate cele existente.

“Vom analiza situaţia, vom vedea evoluţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm”, a declarat premierul, întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricţii.

Florin Cîţu a completat că pentru industriile afectate în urma deciziei de carantinare a unor localităţi există în continuare măsuri cum sunt şomajul tehnic şi cel legat de programul de muncă flexibilă.

“Tocmai pentru a reduce din impactul negativ al acestor măsuri există în continuare şi măsura de muncă flexibilă Kurzarbeit, există şi şomaj tehnic, toate aceste măsuri sunt măsuri care au dat rezultate anul trecut, ele sunt în continuare în vigoare, deci şi pentru anul acesta. În ceea ce priveşte predictibilitatea, aici depinde doar de noi, toţi românii, să respectăm regulile şi atunci când le vom respecta veţi vedea că vom fi mai predictibili”, a mai declarat Florin Cîţu.

Adauga un comentariu