Actualitate

Premierul Ludovic Orban, lecții de parenting: „Părinții să fie atenți. Copiii nu prea au simptome”

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ludovic Orban lecții de parenting Părinții să fie atenți. Copiii nu prea au simptome
Ludovic Orban, premierul României

Premierul Ludovic Orban a oferit astăzi, pentru câteva minute, lecții de parenting. Momentan nu se știe dacă prim-ministrul face acest lucru ca un hobby sau dorește să facă carieră în acest domeniu și să devină „coach”. Acesta îi sfătuiește pe părinții care doresc să își ducă din 14 septembrie copii la școală sau grădiniță. Ludovic Orban consideră că părinții vor avea cum să afle dacă o persoană infectată a intrat în contact cu fii sau fiicele lor. Acest lucru se va stabili în urma unei anchete epidemiologice în care cel infectat va spune cu cine a intrat în contact.

”Părinții să fie atenți și, dacă copiii lor au intrat cu persoană diagnosticată, ei pot să știe. Dacă cineva este diagnosticat pozitiv se face anchetă epidemiologică și poate să afle. Dacă are simptome, să nu își ducă copilul la școală. Copiii nu prea au simptome, iar dacă au simptome ușoare, nu prea le bagă în seamă, de aceea e greu de identificat.

Școala trebuie să înceapă, e dreptul la educație, un drept fundamental. Nu peste tot s-a făcut școală online, sunt copii care nu au acumulat informațiile pe care trebuiau să le acumuleze în perioada respectivă și trebuie acordat timp și pentru asta, pentru a primi informațiile pierdute”, a explicat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat că doar copii din familii vulnerabile vor primii măști gratuite

Ludovic Orban a vorbit despre distribuirea măștilor de protecție pentru copii care provin din familii vulnerabile. Acesta a afirmat că dacă furnizorul nu va respecta termenul de livrare, Guvernul va rezilia contractul. Premierul a menționat că nu toți elevii vor primi măști ci doar cei care fac parte din familii fără posibilități financiare de achiziționare.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat 175 de milioane de euro care sunt destinaţi decontărilor, cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru: achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de dezinfectanţi, substanţe de dezinfecţie.

În pregătirea şcolilor este un paterneriat în care este implicat şi Guvernul, sunt implicare şi autoriăţile locale şi toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asiugăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului PNL: „Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban!“

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului PNL, susținând că pentru Ludovic Orban „copiii nu au fost niciodată o prioritate“.

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii.

Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ”PEPSIglas”… De aceea, doar fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor!“, precizează Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu