Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru tinerii din România

Publicat: 02 mai 2022
Nicolae Ciuca la birou vorbeste despre tinerii din Romania
Premierul Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe tinerii din România să rămână în țară

Premierul Nicolae Ciucă are un mesaj pentru tinerii din România cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului. Șeful Executivului îi îndeamnă pe aceștia să rămână în România și să se implice prin idei și iniţiative în problemele societății.

Anunţul vine în contextul în care o bună parte dintre tinerii din România preferă să studieze în străinătate. Odată ajunşi în alte țări, după terminarea studiilor aceștia aleg să rămână acolo. La capitolul forței de muncă situația nu stă roz. Sunt sute de mii de persoane care pleacă în afara țării, iar România caută specialiști în alte state, în special în cele din Asia.

Premierul Nicolae Ciucă dorește ca tinerii din România să se implice activ în societate

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului, premierul Nicolae Ciucă le transmite tinerilor din România să continuă să studieze în țară și să vină cu idei constructive pentru societate. Premierul mai transmite faptul că datorită spaţiului European, tinerii pot călători fără îngrădire în orice colţ al uniunii. Acesta s-a arătat surprins de dorința unor tineri de a veni cu idei simple pentru o societate cât mai prosperă:

” Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață”, transmite Nicolae Ciucă de Ziua Națională a Tineretului.

Șeful Guvernului România a mai transmis faptul că tineretul este principala resursă a unei țări şi că societatea are nevoie de o sursă reală de inspirație și optimism. Ciucă a încheiat prin a transmis încurajările acestuia pentru toţi tinerii care vor să îşi proiecteze viitorul în România și i-a îndemnat să-și folosească curajul şi creativitatea pentru a reuși în propria țară.

Premierul Nicolae Ciucă vede exodul tinerilor din România?

Oricât de minunat ar părea mesajul premierului Nicolae Ciucă, pare că acest nu este înrădăcinat în problemele cu care se confruntă România. Există un adevărat exod al tinerilor din România. Statistic vorbind, anual, pleacă la studii peste 8000 de tineri care ar fi putut aduce un plus valoare societății.  Aceștia doresc să se specializeze în facultățile de top la nivel internațional, în special la școli de business din Spania sau Marea Britanie. Conform unor informații, cei care pleacă susţin că sunt oportunități mult mai mari decât în țară, iar nivelul de studiu nici nu se compară cu cel de peste hotare. Vorbim despre condiții mult mai bune decât aici, iar acest lucru duce automat la un interes ridicat.

Pe lângă cei care pleacă la studii în afara țării, România mai înregistrează un exod constant de forță de muncă. Sunt sute de mii de tineri care au pleacat în afara țării pentru a lucra în domenii în care sunt mai bine plătiți decât în țară. Practic, dacă exodul continuă, România va intra într-o criză și mai adâncă a forței de muncă.

Așadar, premierul Nicolae Ciucă transmite un mesaj către tinerii din România, dar nu oferă soluții concrete pentru care aceștia să poată rămâne în țară.

 
Adauga un comentariu