Razboi în Ucraina

Premierul Ucrainei: „Rusia a început un război total în centrul Europei, care poate deveni al treilea război mondial”

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Premierul Ucrainei Rusia a început un război total în centrul Europei care poate deveni al treilea război mondial
Premierul ucrainean a mai acuzat forțele ruse că se comportă precum teroriștii

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal, s-a adresat în fața Adunării Parlamentare a Consiliulu Europei (APCE), printr-un discurs, care, inițial, trebuia să fie ținut de președintele Volodimir Zelenski.

Conform presei internaționale, președintele ucrainean a invocat „circumstanțe urgente și neprevăzute” și l-a delegat pe șeful guvernului să adreseze discursul.

Premierul ucrainean: „Ucraina e în flăcări”

Șeful guvernului de la Kiev a afirmat, în discursul său, că agresiunea rusă trebuie oprită până când nu devine  un dezastru nuclear.

„Rusia a început un război total în centrul Europei, care poate deveni al treilea război mondial. Ucraina este în flăcări (…) Trebuie să ne unim nu doar ca să protejăm Ucraina, ci și Europa.

Trebuie să oprim agresiunea rusă până nu apare un dezastru nuclear, care aruncă întreaga Europă în flăcări.

Trebuie să închidem spațiul aerian deasupra Ucrainei, pentru soarta a milioane de ucraineni și a securității europene și mondiale”, a spus premierul ucrainean în discursul său.

Ucraina, dezamăgită de Europa

El a mulțumit apoi țărilor care au primit refugiați ucraineni, nominalizând, între altele, România, Republica Moldova și Polonia.

Mai devreme, șeful guvernului de la Kiev a reproșat Europei că „a ales calea împăcării agresorului”, de ani de zile, în loc să apere valorile democrației, statul de drept și drepturile omului.

Potrivit lui Șmihal, Europa a arătat o „înțelegere slabă” a amenințării reale reprezentate de regimul lui Vladimir Putin, în ciuda numeroaselor încălcări ale dreptului internațional și a altor valori umane.

Premierul ucrainean a mai acuzat forțele ruse că se comportă precum teroriștii.

„Bombardează școli, grădinițe, spitale. Ucid copii, iau ostatici, răpesc reprezentanți ai autorităților locale și torturează civili”, a susținut Denis Șmihal în discursul său în fața membrilor APCE.

 

Adauga un comentariu