National

Preotul din Teleorman care a fost prins în momentul în care întreţinea relaţii intime cu un minor, reținut pentru 24 de ore

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preotul din Teleorman care a fost prins în momentul în care întreţinea relaţii intime cu un minor reținut pentru 24 de ore
Un preot a fost surprins în timp ce întreţinea relaţii intime cu un minor. Oroarea a avut loc în județul Teleorman

Într-o casă din Sctorul 3 al Capitalei, un preot a fost surprins în timp ce întreţinea relaţii intime cu un minor. În cursul săptămânii viitoare preotul va fi caterisit şi îşi va afla şi pedeapsa pe care o vor acorda magistrații. Preotul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în decursul zilei de astăzi va fi dus în fața judecătorilor cu o propunere de arestare preventivă.

Fața bisericească mai era implicată într-un alt dosar. Pe lângă fapta pe care a comis-o, a săvârșit o altă infracțiune. Se pare că acesta era suspendat şi nu avea dreptul să slujească la biserica din Videle, județul Teleorman. Preotul a dezvoltat de o lungă perioadă de timp o pasiune în a întreţine relaţii intime cu minori.

Poliţiştii au început cercetarea infracţiunilor pe care le-a comis preotul

Oamenii legii au cercetat activitatea infracţională a preotului, în aşa fel încât au reuşit să-l prindă în fapt noaptea trecută. Acesta a fost audiat şi reţinut pentru 24 de ore, iar în decursul zilei de astăzi urmează să se desfăşoare alte audieri, mai ales că preotul a refuzat să dea detalii anchetatorilor.

Polițiștii de la Secţia 24 au făcut o investigaţie mai amplă. Oamenii legii l-au identificat pe minorul în vârstă de 16 ani, acesta face parte dintr-un centru de plasament. Copilul a fost ademenit de banii pe care îi oferă preotul şi ar fi întreţinut în mai multe rânduri relaţii intime cu acesta. Minorul este audiat de către anchetatori în prezenţa psihologilor, iar oamenii legii vor mai face şi alte cercetări pentru a afla dacă preotul a întreţinut relaţii intime şi cu alţi minori.

Un fost episcop și ex-arhimandritul au fost acuzaţi că au abuzat sexual elevi din cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși

Corneliu Bârlădeanu, fost episcop, şi Sebastian Jitaru, ex-arhimandritul, le-au cerut magistrarilor să anuleze arestările preventive pronunţate. Judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au stabilit un termen al cauzei pe data de 5 ianuarie 2020. Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetaţi după ce oamenii legii au aflat că ar fi abuzat mai mulţi elevi din cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huși.

În cele 47 de pagini scrise, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași, au redat concluziile avocaţilor dar şi pe cele ale procurorilor. Judecătorii ieşeni au explicat faptul pentru care preoţii au fost arestaţi preventivi.

„În acest caz sunt îndeplinite în totalitate condițiile pentru a putea lua măsura arestării preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți reține că, din actele și lucrările dosarului, rezultă probe și indicii temeinice că inculpații ar fi săvârșit faptele reținute în sarcina lor, așa cum au fost prezentate în referatul cu propunerea de arestare preventivă”, au menționat magistrații.

La începutul acestui an un preot a fost şantajat de mai mulţi indivizi

Un nou scandal s-a produs în cadrul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), un preot a fost şantajat de mai mulţi indivizi. Totul ar fi început după ce preotul ar fi fost convins de către doi bărbaţi să le facă sex oral. În timp ce preotul întreținea un actul, unul dintre bărbaţi l-ar fi filmat ca mai apoi să-l şantajeze cu filmarea, cerându-i o sumă de bani.

„La data de 8 decembrie 2020, Secţia 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din judeţul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins şi obţinut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromiţător”, a transmis Poliţia Capitalei.

Câteva luni cei doi indivizi ar fi luat bani pe seama acelui videoclip.

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicaţi mai mulţi bărbaţi, care în perioada septembrie-decembrie 2020, au pretins şi obţinut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spaţiul virtual şi a nu transmite fotografii şi videoclipuri cu caracter compromiţător”, a adăugat Poliţia Capitalei.

Adauga un comentariu