Razboi în Ucraina

Presa de stat din Rusia: „Ordinul pentru atacul incredibil de prostesc de pe Insula Șerpilor a fost dat personal de Zelenski”

Publicat: 11 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Presa de stat din Rusia Ordinul pentru atacul incredibil de prostesc de pe Insula Șerpilor a fost dat personal de Zelenski
Ordinul pentru atacul de pe Insula Șerpilor a fost dat de Zelenski

Ordinul pentru atacul de pe Insula Șerpilor, în timpul căruia forțele armate ucrainene au suferit pierderi semnificative, a fost dat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta pare să fi ascultat de sfatul consultanților britanici, în ciuda obiecțiilor conducerii forțelor armate ucrainene, susține agenția rusă de stat Tass, citând o sursă provenită din structurile de putere rusești.

atacul de pe Insula Șerpilor, Insula Serpilor
Conform informaţiilor furnizate de sursă, „comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluzhny și Statul său Major General erau împotriva acestei operațiuni sinucigașe, a cărei idee i-a fost sugerată lui Zelenski de către consilierii săi britanici”

Ordinul pentru atacul de pe Insula Șerpilor a fost dat de Zelenski

„Ordinul pentru atacul incredibil de prostesc de pe Insula Șerpilor a fost dat personal de Zelenski, care a cerut să se obțină un rezultat mediatic până la 9 mai”, a declarat sursa.

Conform informaţiilor furnizate de sursă, „comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluzhny și Statul său Major General erau împotriva acestei operațiuni sinucigașe, a cărei idee i-a fost sugerată lui Zelenski de către consilierii săi britanici”.

Finalul acestei acțiuni ar fi trebuit să fie o declarație comună privind așa-numita victorie ucraineană, susținută de premierul britanic [Boris] Johnson și Zelenski, dar în cele din urmă doar Johnson a vorbit ieri, fără a menționa un cuvânt despre operațiunea de asalt asupra Insulei Șerpilor – a declarat sursa.

atacul de pe Insula Șerpilor, Insula Serpilor
Ucraina a pierdut patru avioane și 10 elicoptere în încercarea de a cuceri Insula Șerpilor

Ucraina a pierdut patru avioane și 10 elicoptere dintr-un foc

Anterior, marți, 10 mai, generalul-maior Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat că campania de PR nechibzuită a regimului de la Kiev de a cuceri Insula Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei s-a soldat cu un dezastru pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Astfel, Ucraina a pierdut patru avioane și 10 elicoptere în încercarea de a cuceri Insula Șerpilor.

În total, în cursul unei încercări de a cuceri insula, lipsită de sens din punct de vedere militar, regimul de la Kiev a pierdut trei bombardiere Su-24 și un avion de vânătoare Su-27, fiind distruse totodato 10 elicoptere ale Forțelor Aeriene ucrainene. Dintre acestea, trei elicoptere Mi-8 cu trupe de debarcare la bord, un elicopter de sprijin Mi-24 au fost doborâte în aer. De altfel, alte șase elicoptere Mi-8 și Mi-24 implicate în operațiune au fost distruse la sol în apropierea așezării Artsyz, regiunea Odesa, iar trei bărci de asalt blindate ucrainene au fost distruse pe mare, susțin rușii.

Reamintim că în data de 24 februarie, Ucraina a pierdut controlul asupra Insulei Șerpilor, situată în Marea Neagră, în apropierea graniței cu România și aparținând regiunii Odesa. După cum a raportat generalul-maior Igor Konașenkov la momentul respectiv, „82 de militari ucraineni au depus armele și s-au predat de bunăvoie unei subdiviziuni a forțelor armate ruse”. Urmând ca mai apoi, militarii capturați să fie eliberați în schimbul semnării unei declarații că nu vor mai participa la ostilități.

Ucraineanul ce le-a oferit injurii militarilor ruşi

Roman Gribov este unul dintre soldații de pe Insula Şerpilor atunci când armata rusă le-a invadat teritoriul. Acesta a devenit cunoscut după injuriile aduse invadatorilor ruși şi care şi-a riscat viaţa pentru a îşi îndeplini sarcinile.

„Navă de război rusă, du-te dracului”, a spus militarul ucrainean Roman Gribov.

După ce s-a întors acasă, militarul din Zolotonosha a fost premiat pentru activitatea sa în domeniu. Marele anunț a fost făcut pe platforma de socializare Facekook, de către șeful regiunii Cerkasî, Igor Taburets.

„Am avut onoarea să-l salut pe legendarul nostru militar fără exagerare. Roman a luat parte la apărarea Insulei Șerpilor”, a scris acesta pe reţeaua de socializare.

Reamintim faptul că presa rusă afirmă că ordinul pentru atacul de pe Insula Șerpilor, în timpul căruia forțele armate ucrainene au suferit pierderi semnificative, a fost dat de Volodimir Zelenski.

Adauga un comentariu