National

Preşedintele AEP a plagiat peste o sută de pagini din teza de doctorat

Publicat: 05 oct. 2020
Șeful AEP a plagiat teza de doctorat
Constantin-Florin Mituleţu-Buică, șef AEP

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a plagiat teza de doctorat. Astfel, mai mult de jumătate din teza sa pe care a susținut-o în anul 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP) a fost copiată.

Domeniul în care Mitulețu-Buică a devenit doctor este ”Informații și Securitate Națională”. Președintele Autorității Electorale Permanente a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia Serviciului Român de Informații și la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti.

Așadar, 41 din cele 211 pagini ale tezei sunt plagiate din lucrări scrise chiar de îndrumătorul lui de doctorat, Constantin Iordache, conducător de doctorate la UNAP și profesor titular la Universitatea „Spiru Haret”.

”L-a angajat pe fiul îndrumătorului său”

În timp ce Mitulețu Buică era vicepreședintele al Autorității și urma studiile doctorale la UNAP, l-a angajat în funcția de consilier personal pe fiul îndrumătorului lui, George-Răzvan Iordache. Totul se întâmpla în lună martie, a anului 2015.

Fost membru al Partidului Social Democrat, Mitulețu-Buică a fost numit în anul 2019 președinte al Autorității Electorale Permanente după ce a fost propus, susținut și votat în Parlament chiar de partidul al cărui membru a fost.

Nu mai puțin de 124 de pagini din cele 211 ale tezei de doctorat a președintelui AEP sunt plagiate într-o manieră incontestabilă.

A uitat titlul tezei de doctorat

”Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o la Universitatea Națională de Apărare.

Când l-am sunat ieri și l-am întrebat cum se cheamă titlul tezei sale de doctorat, Mitulețu-Buică nu a știut să-mi spună. „Nu vi l-aș spune complet acuma pentru că sunt la spălătorie și sunt prins cu niște treburi”, mi-a răspuns acesta.

Când l-am întrebat dacă a plagiat, mi-a zis că „din punctul de vedere al documentelor pe care le are nu a plagiat”. Adică, autorul are nevoie de documente ca să știe dacă a plagiat sau nu.

41 de pagini din teză sunt plagiate din conducătorul lui de doctorat care, ce să vezi, nu a observat lucrul acesta, iar dacă l-a observat, l-a trecut cu vederea, că doar Mitulețu-Buică l-a angajat pe fiul lui pe post de consilier personal la AEP chiar când își făcea doctoratul.

Mitulețu-Buică a obținut titlul de doctor la finalul anului 2016, când întreg mediul academic era răvășit de dezvăluiri despre tezele de doctorat plagiate, iar cele trei mari universități militare – UNAP, Academia SRI și Academia de Poliție – erau chiar în epicentrul scandalului.

Totuși, nimeni nu s-a sinchisit că teza e de o calitate execrabilă, maculatură curată, dincolo de faptul că e plagiată grosolan: nici conducătorul, nici referenții și nici CNATDCU. Ar fi fost suficient să se uite în CV-ul lui Mitulețu-Buică și să vadă că și-a început cariera ca șef de tură și de depozite de carburanți la niște firme din Craiova ca să înțeleagă cam ce cercetare științifică a făcut.

Pentru cei care nu știu, Autoritatea Electorală Permanentă este instituția care se ocupă de pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor și a referendumurilor, precum și de finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale”, scrie pe Facebook Emilia Șercan.
Adauga un comentariu