Actualitate

Preşedintele CJ Cluj, despre scandalul din PNL: „Demisia lui Orban nu e destul! Unii se urcă în funcții ca și când le-au adus de acasă“

Publicat: 19 ian. 2021
Alin Tişe
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, intervine în scandalul din PNL și cere și el demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului.

Alin Tișe se alătură solicitărilor venite de la Rrareș Bogdan și Robert Sighiartău. Mai mult, președintele CJ Cluj cre într-o postare de marți, 19 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, și demisiile celor care au girat deciziile Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice.

„Cascadorii râsului politic. Noi va trebui să demisionăm, nu ei! În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcţii, se cer capete şi se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri. (…) Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune. Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aştept ca cineva să demisioneze sau să-şi recunoască vreo responsabilitate”, a precizat Alin Tişe.

Preşedintele CJ Cluj: „Vreau oameni mai performanţi politic în fruntea partidului!“

Alin Tișe a susținut că îşi doreşte în fruntea partidului oameni mai performanţi politic, care au ceva concret de arătat şi de spus.

„Dar, stimaţi colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr. Vreau oameni mai performanţi politic în fruntea partidului! (…) Oameni care s-au validat politic şi administrativ de-a lungul timpului, nu oportunişti, povestitori obosiţi, politicieni de paie, oameni fără caracter. Oameni care au ceva concret de arătat şi de spus. Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie.

Nu oameni care stau la vânătoare de scaune şi oscioare. Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic. Sunt deja de prea mulţi ani în politică, am muncit enorm şi nu mai accept incompetenţi şi incapabili să mă conducă. Cum să reformezi o ţară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientaţi în gaşca care trebuie sau susţinuţi de cine trebuie!)?! Unii se urcă în aceste funcţii, considerând că le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poţi să îi dai jos”, a mai scris Alin Tişe pe pagina sa de Facebook.

Rareș Bogdan: „Și-a închipuit că e omul fără de care România nu merge înainte!”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, i-a solicitat duminică, 17 ianuarie, demisia lui Ludovic Orban. Raraeș Bogdan a prezentat modul dictatorial în care fostul prim-ministru conduce PNL, impunând decizii, fără a ține cont de părerea celorlalți liberali din conducerea partidului.

„Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban. Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a menționat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Robert Sighiartău: „Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban!“

Și Robert Sighiartău, secretar general al PNL, l-a criticat pe Ludovic Orban, după atacul dur lansat de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan.

„PNL s-a clasat pe locul 2 la alegeri, după PSD. Bineînțeles că au fost mai multe greșeli în timpul guvernprii Orban. Cel mai rău mă deranjează că am fost asociați cu PSD în prinvița oamenilor. În ultimul an partidul a fost condus discreționar. La momentul acela am spus că nu-i momentul să zicem nimic din considerente tactice“, a declarat Robert Sighiartău.

Adauga un comentariu