Prima pagină » Local » Președintele CJ Iași, Costel Alexe, despre proiectele de infrastructură din oraș. Când va fi realizată centura ocolitoare de la Podu Iloaiei – FOTO, LIVE VIDEO

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, despre proiectele de infrastructură din oraș. Când va fi realizată centura ocolitoare de la Podu Iloaiei – FOTO, LIVE VIDEO

15 mai 2024, 14:15, 14 ,
BZI.ro, în Local

Președintele Consiliului Judetean Iași, Costel Alexe, Marius Sorin Dangă, vicepresedinte al CJ Iași și deputatul Alexandru Muraru susțin o conferință de presă pe teme de infrastructură.

Cele mai importante declarații susținute:

Costel Alexe, președinte CJ Iași:

„Vineri la Iaşi a avut loc o întâlnire între asociațiile pro-autostradă împreună cu doamna Adina Vălean- comisar. Împreună cu vicepreședintele Marius Dangă şi cu alţi colegi am avut o întâlnire la Ministerul Transporturilor pentru a vedea ce putem face pentru ca proiectul autostrăzii să fie blocat. La începutul lunii iunie vom avea studiul de fezabilitate aprobat. Scoaterea la licitație şi execuție va fi în luna august. Tronsonul A8 va fi scos la licitație în luna iunie. La final de iunie vom avea scos la licitație podul de la Ungheni. Am avut o vizită în teren pe traseul centurii Podu Iloaiei. În fiecare zi a săptămânii circulația la Podu Iloaiei este sufocantă pentru noi toţi. Centura este gură de oxigen până la realizarea autostrăzii. În momentul de față, misiunea CJ este să urgenteze ca DRDP să facă cât mai repede studiile de fezabilitate. A7 va fi gata până la final de 2026, iar termenul asumat prin lege ca până în 2030, autostrada A8 să fie construită în integralitate. Nu ţine de CJ traficul din podu iloaiei. Nu din cauza CJ avem blocaje. CJ vine în întâmpinarea statului român pentru ca ieşenii să poată beneficia de aceste proiecte. În momentul de față facem lobby să urgentăm elaborarea studiului de fezabilitate. Garanțiile trebuie să le dea ministerul Transportului şi guvernul”.

Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași:

„La întâlnirea de la București au mai fost doamna Cristina Mazareanu şi Felix Ardeleanu. Am stabilit modalitatea prin care sectoare de drum pot ajunge în administrarea noastră pentru a le putea accelera. Local, putem mări capacitatea de administrare. Pentru că e important să le preluăm împreună cu finanțarea ele vor fi definite ca drumuri de legătura la autostrada A8. Este una dintre preocupările noastre ca finanțarea pentru sectorul nostru de autostradă să fie asigurată. Infrastructura a fost înfiinţată de Primăria Iaşi alături de alte 8 comune. Ne-am interesat și de proiectul de semaforizare la Podu Iloaiei. E bine să faci semaforizare, însă semaforizarea poate ordona cumva numărul mare de mașini, dar nu le scoate din Podu Iloaiei. Viaţa şi calvarul vor fi aceleași. Sprijinim şi proiectul de semaforizare, dar avem nevoie de această centură care va juca rol de legătură între drumul european şi autostradă”.

Alexandru Muraru, deputat:

„Mi-am dat seama de o problemă pe care o avem. România din păcate din cei 12 milioane de euro pe care i-a avut la dispoziție pentru infrastructura mare a absolvit o sumă foarte mică. Nimeni din partea Moldovei și Iașului nu a explicat decidenții de la București faptul că proiectul autostrăzii A8 poate fi finanțat. Sectoare din A8 pot fi finanțare cu prioritate mai mare. Proiectele noastre sunt sigure. România se apropie foarte mult de momentul în care va trebui şi vom avea minim 2 la sută din PIB pentru proiectele de infrastructură. Sunt state din UE care nu mai au alocările pe care România le are și totuși alocă un procent important din PIB pentru realizarea lor. Nu credem că un proiect trebuie dat la o parte de exemplu A13. Orice proiect de infrastructură care privește regiunea Moldovei este important”.

Comentarii
  • Când vor zbura porcii veți face centura

  • Murau , marș dreacului de patachina rapciugoasa.. Mai boule. când ne spui de starea DJ ?

  • Nu ne interesează propaganda ta electorala de doi lei jumate… pe noi ne interesează când o sa fii arestat și tu si maimuțoiul chirica….când o sa plătiți???

  • Un om simplu

    Cei 3 muschetari mincinoși. CENTRUA De la Uricani – Dacia, Alexe se lauda ca în 8 luni circulam pe ea….. a trecut 4 ani și Alexe iar pomenește că o face. Un ticălos și un minicnos

  • Niciodata sa lase locul la altul

  • Minciuni marca PNL!!!!!! Alexe nu a mișcat nimic pentru centura ușoară Uricani-Cicoarei iar autostrada A8 e departe de a fi construită pe sectorul Iași-Tg Neamț. Niște incapabili, o adunătură de putori jegoase!!!!! Nu mai votați asemenea specimene!!!!

  • Marius Muraru

    Alexe un imbecil care minte cu nerusinare.Ma bouleanule nu ai promis in 2020 centura Iasi ? Futute- n gatlej de bulangiu,te-am votat cretinu naibii pentru promisiuni acum vrei iar voturi ? Kanciu de la Panciu mai iei voturi ANIMALÂ

  • Contribuabil

    Cine te mai crede, sa ți ducă bagajele.

  • Alexe este praf la capitolu administrație dar sta bine la altele, știm noi care.
    Pai mai nenor., nu ai avut tu bani de tabla,? trebuia sa furi?

  • iesean cu drept de vot

    Mda, ”am avut o întâlnire pentru a vedea ce putem face”. Așa și? Un mare kkt pe care îl faceți zilnic de patru ani de când trândăviți în fotoliile comode din birouri în timp ce ieșenii se sufocă în traficul infernal. Sunteți o adunătură de imbecili PNL-iști.

  • Saptamana viitoare impreuna cu inalte oficialitati din guvern si cu un sobor de 23 de preoti vor taia panglica de inaugurare a inceperii lucrarilor a autostrazii cu 3 benzi pe sens suspendate de centura de la Podu Iloaie.

  • Pai spuneti mey capete de pl cand va fi gata centura , sau cand va incepe?Sunteti lideri locali,la Bucuresti nu va asculta nimeni?Sunteti las Iasi ca faina aia de 5 nule,niste kktzi cu oki. Ati promis si la Harlau,la Podu,la Letcani……la Targu Frumos nu,oare de ce? Ca stiti ca se va face? Abia aia oameni gospodari,tac si fac. Centura orasului Targu Frumos va fi facuta inaintea si celei din Iasi. NAPARCILOR!!!!!GUNOAIELOR!!!

  • La Uricani spre Dacia nu e centura ,la PD Iloaiei nu e centura, fondurile de autostradă le a luat Ardealul…noi ce facem cu dumeata domnu Alexe ?

  • Pai ce sa facem cu Alexe…..e spalator de vase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *