National

Preşedintele CNR: „Nu există ipoteza repetării anului școlar/universitar. Examenul de admitere în facultăți nu ia în considerare materia aferentă semestrului II – clasa a XII-a”

Publicat: 08 apr. 2020

“Examenul de admitere în facultăți se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului ÎI – clasa a XII-a” şi “în niciunul din scenariile luate în calcul de Ministerul Educaţiei NU exista ipoteza repetării anului școlar/universitar”, susţine Sorin Câmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, într-o declaraţie de presă.

Redăm declarația de presă:

“În calitate de Preşedinte CNR – Membru al Grupului de lucru constituit de MEC pentru inițierea și susţinerea măsurilor ce se impun cu privire la derularea anului școlar/universitar 2019/2020, sunt în măsura să vă asigur că în niciunul din scenariile luate în calcul de Ministerul Educaţiei NU exista ipoteza repetării anului școlar/universitar.

1. Mediile vor fi încheiate în învățământul preuniversitar.
2. Examenele şi proiectele aferente semestrului 2 vor fi susținute în învățământul universitar.
3. Evaluarea Naționala se va susține.
4. Examenul de bacalaureat se va susține.
5. Examenul de admitere în facultăți se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului ÎI – clasa a XIIa.
6. Examenele de licența și disertație se vor susține.”, potrivit Sorin Câmpeanu.
Adauga un comentariu