Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj pentru Patriarhul Daniel: „Am înţeles că sunteți vaccinat cu schema completă”

Publicat: 02 dec. 2021
președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel la o întâlnire oficială
Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat împotriva noului coronavirus cu schema completă

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a discutat miercuri, 1 decembrie 2021, de Ziua Națională, la Palatul Cotroceni, cu Patriarhul Daniel, despre faptul că acesta s-a imunizat împotriva virusului SARS – COV – 2 cu schema completă. Discuția a avut loc în condiţiile în care au existat anumite voci sonore, inclusiv din mediul politic, care au considerat faptul că un astfel de demers din partea conducătorului Bisericii Ortodoxe Române poate impulsiona cetățenii să se vaccineze.

La finalul discursului rostit la recepţia cu ocazia Zilei Naţionale a României, șeful statului i s-a adresat Patriarhului că a auzit că s-a imunizat cu schema completă de vaccin.

„Am înţeles că sunteţi vaccinat cu schema completă”, ar fi declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse participante la evenimentul de la Cotroceni.

Conform aceloraşi surse, Patriarhul Daniel a venit ultimul în sala în care preşedintele a rostit discursul, aparent după o discuţie cu Klaus Iohannis.

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-Covid-19

Patriarhul Daniel a transmis, în urmă cu aproximativ o săptămână, la Parlament, că s-a imunizat şi că are doză dublă de vaccin anti-COVID-19, însă, momentan nu și-a făcut-o şi pe cea de-a treia. Mesajul Patriarhului către credincioşi a fost ”să facă ascultare de medici” şi să discute fiecare credincios cu medicul de familie.

Patriarhul Daniel a fost interpelat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.

El a spus: ”Sunt cu dublă doză”, şi a precizat că sunt restul informațiilor sunt confidenţiale.

Mai mult decât atât, Patriarhul a fost întrebat ce mesaj are către credincioşi, iar acesta a răspuns: ”Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”.

De asemenea, fața bisericească a mai afirmat că poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe a rămas aceeaşi.

Patriarhul Daniel susține campania de vaccinare anti-COVID-19

În vara anului 2021, Patriarhul Daniel a făcut mai multe declarații prin purtătorul său de cuvânt prin care susținea campania și încuraja persoanele să se vaccineze împotriva virusului pentru a scăpa de pandemie. Cu toate astea, Patriarhul Daniel abia acum s-a inoculat.

”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.” Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta. Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR.

Comentarii
Adauga un comentariu