Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis participă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preşedintele Klaus Iohannis participă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a
Funeraliile de stat ale Majestăţii sunt organizate la Westminster Abbey din Londra

Luni, 19 septembrie 2022, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, va participa la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a.

Funeraliile de stat ale Majestăţii sunt organizate la Westminster Abbey din Londra.

Klaus Iohannis participă la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, la Londra

Astăzi, 19 septembrie 2022, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum. La înmormântare vor participa preşedintele României, Klaus Iohannis alături de soție, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elenă şi soţul său, Alexander Nixon.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, a anunţat Palatul Buckingham.

Important de precizat este faptul că această zi este declarată sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Mai mult decât atât, lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a.

Regina Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum

Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum luni, în cadrul unor ceremonii impresionante ce au loc la Londra. Înmormântarea Reginei Elisabeta este cel mai mare eveniment televizat din istorie.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează exact două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional „God Save the King”.

De asemenea, urmează o procesiune în centrul Londrei, de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Printre cei peste 2.000 de participanți se vor afla circa 500 de lideri mondiali, printre careși  împăratul Naruhito al Japoniei, vicepreședintele chinez Wang Qishan și președintele sud-african Cyril Ramaphosa.

Strănepoții reginei, prințul George, în vârstă de doar 9 ani, și prințesa Charlotte, în vârstă de 7 ani, cei doi copii mai mari ai actualului moștenitor al tronului, prințul William, vor fi, de asemenea, prezenți.

„În ultimele 10 zile, soția mea și cu mine am fost profund emoționați de numeroasele mesaje de condoleanțe și de sprijin pe care le-am primit din țară și din întreaga lume”, a spus Charles, fiul Elisabetei și noul rege, într-un comunicat.

„În timp ce ne pregătim cu toții să ne luăm ultimul rămas bun, am vrut pur și simplu să profit de această ocazie pentru a le mulțumi nenumăraților oameni care au fost un sprijin și o mângâiere pentru familia mea și pentru mine în aceste momente de durere”, a ținut să adăuge Charles al III-lea.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, la care va participa și Klaus Iohannis vor unele dintre cele mai costisitoare. E greu de spus în acest moment cât vor costa, neexistând un precedent recent. Înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale. Se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a sumă să fie cu mult mai mare.

Adauga un comentariu