National

Preşedintele PNL Timiş, atac la social-democrați: „Noi spunem clar că PSD îi dezinformează pe români”

Publicat: 28 sept. 2022
Preşedintele PNL Timiş atac la social-democrați Noi spunem clar că PSD îi dezinformează pe români
Preşedintele PNL Timiş, atac la social-democrați: „Noi spunem clar că PSD îi dezinformează pe români"

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile aduse de PSD la adresa liberalilor, că au votat pentru închiderea minelor, că „PSD îi dezinformează pe români, bazându-se în mod cinic pe panica indusă de criza energetică de la nivel european”, anunță news.ro.

„Noi spunem clar că PSD îi dezinformează pe români, bazându-se în mod cinic pe panica indusă de criza energetică de la nivel european şi atunci, lucrurile acestea chiar ne deranjează şi noi vrem să spunem cum stau lucrurile, nu să mergem cu ce dă bine la populaţie”, a spus preşedintele CJ Timiş.

Alin Nica: „Poate ne pot explica cei de la PSD ce au vrut să spună prin acest atac la PNL”

Alin Nica a menţionat că există un plan, angajat cu Comisia Europeană, pe care România trebuie să îl respecte, indiferent că Guvernul va fi PNL, PSD sau USR.

„Minele Lupeni şi Lonea sunt deschise cel puţin până în 2026, conform planului, încă cel puţin patru ani de acum încolo. De unde şi până unde că le închidem noi, acum? CET Paroşeni rămâne deschisă până în 2030 conform planului, de unde această chestiune? Poate ne pot explica cei de la PSD ce au vrut să spună prin acest atac la PNL”, a spus Nica.

Ştefan Radu Oprea: „O coaliţie absurdă, constituită adhoc din senatori ai PNL, USR şi AUR”

Senatorul Ştefan Radu Oprea a afirmat, după şedinţa comisiilor în care s-a dezbătut ordonanţa pe energie, că „o coaliţie absurdă, constituită adhoc din senatori ai PNL, USR şi AUR, subminează posibilitatea ca România să aibă energie proprie, la capacitate maximă, cât mai mult timp”.

„Din cauza lor, pentru că s-au abţinut la vot, n-a trecut în comisia de specialitate a Senatului amendamentul PSD şi UDMR la Legea Decarbonării, care scoatea de pe lista închiderilor Complexul Energetic Paroşeni şi prelungea activitatea minelor Lonea şi Lupeni care-i asigură cărbunele necesar”, spune PSD.

Social-democraţii au acuzat, la dezbaterile din comisie, că o coaliţie absurdă, constituită adhoc din senatori ai PNL, USR şi AUR, s-au abţinut la vot şi astfel nu a trecut în comisia de specialitate a Senatului amendamentul PSD şi UDMR la Legea Decarbonării, care scotea de pe lista închiderilor Complexul Energetic Paroşeni şi prelungea activitatea minelor Lonea şi Lupeni care-i asigură cărbunele necesar.
Adauga un comentariu