Actualitate

Președintele României a ajuns la Casa Albă, unde se întâlnește cu președintele Biden

Publicat: 07 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Președintele României a ajuns la Casa Albă unde se întâlnește cu președintele Biden
Președintele României a ajuns la Casa Albă, unde se întâlnește cu președintele Biden

Președintele Klaus Iohannis a ajuns marți seara la Casa Albă, unde va fi primit de președintele american Joe Biden. Întâlnirea a fost anunțată inițial pentru ora 20.30, ora României, dar a fost amânată ulterior pentru ora 21.00. După întâlnirea din Biroul Oval, Klaus Iohannis va susține declarații de presă, potrivit Administrației Prezidențiale.

Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru activitatea României în cadrul NATO, după 20 de ani de la aderarea țării noastre.

„Domnule președinte, bine ați venit. Ați depășit toate așteptările de acum 20 de ani când v-ați alăturat NATO. Vă mulțumim pentru toate lucrurile pe care le faceți ca parte a Alianței”, a spus Biden. Cei doi președinți se află în Biroul Oval de la Casă Albă.

Din delegație mai fac parte miniștrii Luminița Odobescu și Cătălin Predoiu, ambasadorul Andrei Muraru, consilierul prezidențial George Bologan, șefa Departamentului Comunicare, Dana Bârsan și Lucian Pahonțu, șeful SPP.

Klaus Iohannis va fi premiat de Consiliul Atlantic

Tot miercuri, de la 18:30, ora României, Klaus Iohannis va primi premiul „Distinguished International Leadership Award”pentru 2024 din partea Consiliului Atlantic, un think-tank american, pentru „cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”.

Premiul îi va fi decernat lui Iohannis în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Președintele Klaus Iohannis este primul șef de stat european care primește această distincție, în cei 24 de ani de la înființarea premiului, conform Administrației Prezidențiale.

Consiliul Atlantic este o organizație americană de tip „think tank”, fondată în anul 1961, cu o activitate bogată în domeniul afacerilor internaționale. Anual, Consiliul Atlantic premiază un număr restrâns de personalități.

Printre personalitățile cărora li s-a acordat de-a lungul timpului The Atlantic Council Distinguished Leadership Awards se numără președinții Statelor Unite ale Americii George W. Bush (2018), William J. Clinton (2010) și George H.W. Bush (2009), vicepreședintele SUA Joseph R. Biden, Jr. (2011) – actualul președinte al SUA, președinții Comisiei Europene Ursula von der Leyen (2021) și Jose Manuel Barroso (2014), prim-ministrul italian Mario Draghi (2022), cancelarul german Helmut Kohl (2009), prim-ministrul britanic Tony Blair (2008).

Comentarii
  • Romania nu are presedinte si nu a avut presedinte 10 ani. Un tradator de tara , un dictator comunist nu este presedintele unei tari. Ce cauta acest dictator comunist iohannis intr- o tara america care are pretentia ca este democratica. Parca america critica abuzurie dictaturii comuniste dar se vede ca nu este asa, imbratiseaza doar dictatorii comunisti care-i executa fix toate ordinele iar pe ceilalti dictatori ii critica.

Adauga un comentariu