Eveniment-Social

Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat premiile la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021! Printre laureați se află Adina Romanescu, Liceul de Informatică Iași și Cătălin Condrea, director la Pașcani

Publicat: 29 nov. 2021
Caștigători Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, Adina Romanescu, director Liceul Teoretic de Informatică
Excelența în Educația din România, premiată la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021. Printre câștigători se află: Adina Romanescu, director Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iași, și Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani

O nouă performanță pentru Școala ieșeană! Astfel, patru manageri ai unităților de învățământ au fost premiați pentru rezultate excepționale, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Distincția a fost înmânată de președintele României, Klaus Iohannis. Printre câștigători se află: Adina Romanescu, director Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, și Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani

Excelența în Educația din România, premiată la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021. Aici, patru manageri de școală au fost premiați pentru rezultate excepționale. Ceremonia s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, iar distincțiile a fost înmânate de președintele Klaus Iohannis. Printre câștigători se află: Adina Romanescu, director Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași și Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani.

Directorii de școală din România au fost premiați pentru proiectele excepționale de transformare a educației în care s-au implicat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021

Directorii de școală din România au fost premiați pentru proiectele excepționale de transformare a educației în care s-au implicat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021. La această ediție, premiile au fost câștigate de patru lideri educaționali din Iași, Tecuci, Târgu Măgurele și Pașcani. Directorul Anului 2021 este Adina Romanescu, director la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași.

„Cred în valori și în oamenii care le respiră. Principiile și valorile sunt mai presus de vremuri, iar puterea noastră vine din forța gândirii. Îmi place să arăt celor cu care lucrez în echipă prețuirea mea și să dăm împreună viață ideilor. De aceea, cred în colegii mei minunați din cancelarie, dar și din celelalte departamente, dedicați dragilor noștri elevi. Am învățat de la elevii mei ca sunt importanți doar algoritmii eficienți! Doresc tuturor oamenilor Școlii să găsească cei mai eficienți algoritmi pentru a respira în școli idei inovative și să fie întâmpinați mereu cu zâmbete”, a transmis Adina Romanescu.

Aceasta, împreună cu echipa sa de profesori, a publicat în acest an școlar trei ghiduri pedagogice moderne care cuprind exemple didactice și a derulat șapte proiecte cu finanțare de la Comisia Europeană (CE). Prin intermediul acestor proiecte a înființat un laborator de Realitate Virtuală (VR) în cadrul școlii, astfel că echipa de profesori a creat lecții VR pentru disciplinele Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) și a susținut elevii în dezvoltarea competențelor lingvistice, antreprenoriale sau matematice. În egală măsură, aceasta a dezvoltat un proiect despre imprimarea 3D și unul despre utilizarea tehnologiei dronelor în sala de clasă. Echipa de profesori ai liceului a creat peste 40 de softuri educaționale la aproape toate disciplinele.

Distincțiile primite de aceștia sunt pentru Egalitate de Șanse, Antreprenoriat și Inovație, dar și premiul pentru Directorul Anului 2021.

Directorii de școală care au fost premiați anul acesta au demonstrat calități excepționale de leadership, management și strategie, prin proiecte cu rezultate vizibile în comunitățile educaționale din care fac parte. Distincțiile primite de aceștia sunt pentru Egalitate de Șanse, Antreprenoriat și Inovație, dar și premiul pentru Directorul Anului 2021.

„Suntem onorați că în fiecare an identificăm și premiem directori de școală care se implică și contribuie la dezvoltarea continuă a educației din România. Acești lideri trebuie susținuți în demersurile lor tocmai pentru că sunt un pilon important al comunităților din care fac parte și au capacitatea de a determina progresul sistemului de învățământ românesc. De aceea, reunim o comunitate semnificativă în jurul lor, lideri din business, specialiști din administrația publică și sectorul non-profit pentru a le oferi resursele de care au nevoie ca să facă posibile aceste progrese atât de importante pentru comunitățile din România”, a declarat Silvia Herman, Director de Programe al Asociației pentru Valori în Educație (AVE) România, organizator al evenimentului.

Pe de altă parte, Premiul Directorul Anului pentru Antreprenoriat a fost câștigat de Adriana Lefter, director la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci.

Distincția Directorul Anului pentru Inovare a fost acordată lui Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani

Distincția Directorul Anului pentru Inovare a fost acordată lui Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani, a cărui activitate se centrează pe designul proceselor de învățare și care a implementat un proiect de inter-asistență prin intermediul căruia peste 40 la sută dintre cadrele didactice ale școlii își dezvoltă competențe educaționale și terapeutice pentru copii cu nevoi speciale, iar 30 de părinți sunt implicați în procesul de parenting pentru a înțelege mai bine nevoile copiilor lor. Mai mult, Cătălin Condrea a proiectat grile de evaluare prin care monitorizează rezultatele tuturor elevilor din școală și folosește datele în realizarea demersului educațional și terapeutic. Pentru copiii cu dizabilități, el a dezvoltat un program terapeutic în care sunt implicate 12 grupe de elevi cu dizabilități severe și 3 grupe de copii cu dizabilități moderate.

„A fost un eveniment de excepție pentru România, unic pentru mine, cel ce a avut marea șansă de a fi nominalizat. Cu siguranță sunt foarte mulți directori care merită acest premiu, cu siguranță eu sunt doar un privilegiat. Mulțumesc celor ce au avut încredere ca ceea ce am făcut, că viziunea pe care o am este importantă și este sursă de inspirație. Mulțumesc pentru cum au înțeles prietenii de la Asociația de Valori pentru Educație să sprijine educația și să creadă în educația din România”, a scos în prim-plan și Cătălin Condrea.

Premiul Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse a fost câștigat de Adrian Emanuel Silimon, director la Școala Gimnazială nr.4 din Turnu Măgurele.

Directorii câștigători ai Galei vor primi câte 5.000 de euro pentru continuarea proiectelor demarate în școală

Directorii câștigători ai Galei vor primi câte 5.000 de euro pentru continuarea proiectelor demarate în școală, un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership și Management școlar organizată de Asociația pentru Valori în Educație, training și consultanță pentru ei și profesorii din echipele lor. Asta pentru anul școlar 2021-2022. De asemenea, primesc și vouchere de acces la cataloage digitale în valoare de 2.000 de euro pentru o școală, oferite de Adservio.Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociația pentru Valori în Educație, pentru a susține și premia directorii de școală care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități.

Adauga un comentariu