Razboi în Ucraina

Președintele Rusiei vrea redesfășurari militare la frontiera de vest a Rusiei, ca răspuns la acțiunile desfășurate de NATO

Publicat: 11 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele Rusiei vrea redesfășurari militare la frontiera de vest a Rusiei ca răspuns la acțiunile desfășurate de NATO
Președintele Rusiei vrea redesfășurari militare la frontiera de vest a Rusiei, ca răspuns la acțiunile desfășurate de NATO

Vladimir Putin i-a cerut ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să propună redesfăşurări militare la frontiera de vest a Rusiei. Inițiativa sa vine ca răspuns la miile de oameni pe care Alianţa Nord-Atlantică i-a trimis în Europa Centrală și de Est.

Retragerea trupelor NATO de la granița pe care Rusia o are cu țările vecine este una dintre condițiile pe care Liderul de la Kremlin le-a cerut, pentru încetarea conflictului armat din Ucraina. Alianța pare să facă exact contrariul, fapt ce îl provoacă pe Putin să găsească noi soluții.

Ce i-a ordonat Putin Ministrului rus al Apărării

În cadrul unei reuniuni a Consiliului rus al Securității, Vladimir Putin a declarat că va consolida frontierele Rusiei, ca reacție a trimiterii de trupe NATO în estul Europei. Astfel, rușii vor pregăti un raport nou, pentru a se putea adapta situației.

„În ceea ce priveşte consolidarea frontierelor noastre occidentale, din cauza acţiunilor adoptate de către statele membre NATO (…), acest lucru necesită studiat. Vă cer să-mi pregătiți un raport”, i-a spus Vladimir Putin lui Şoigu, într-o reuniune televizată a Consiliului rus al Securităţii.

Războiul din Ucraina persistă deja de mai bine de două săptămâni

Chiar dacă trupele rusești nu reușesc să se impună, continuă să bombardeze. De la începutul conflictului, doar în Mariupol au murit peste 1.300 de cetățeni, conform datelor furnizate de primar.

„Cum putem opri acest război? Prin dialog. Cred că va negocia, pentru că și-a dat seama că suntem puternici. Avem nevoie de niște timp”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu privire la situația actuală.

 

Adauga un comentariu