Sanatate

Presiune în cap și țiuit în urechi – Din ce cauză apar aceste două simptome și cum le putem trata

Publicat: 24 feb. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Presiune în cap și țiuit în urechi  Din ce cauză apar aceste două simptome și cum le putem trata
Cu toții ne-am confruntat cu presiune în cap și țiuit în urechi măcar o singură dată pe tot parcursul vieții

Cu toții ne-am confruntat cu presiune în cap și țiuit în urechi măcar o singură dată pe tot parcursul vieții. Multă lume se îngrijorează când apar aceste două efecte, mai ales când sunt însoțite de alte simptome neobișnuite. De cele mai multe ori, acestea sunt cauzate de alte afecțiuni deja existente sau chiar de stres!

De câte tipuri sunt durerile de cap

Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului extrem de multe feluri de dureri de cap (se presupune că există chiar peste 150 de feluri diferite). Totuși, pentru a ne fi mai ușor, aceștia au clasificat cele mai des întâlnite dureri de cap în două categorii, și anume cele primare și cele secundare.

Durerea de cap sau cefaleea așa cum o numesc medicii specialiști, poate fi primară atunci când este cauzată de o altă afecțiune medicală deja existentă, de exemplu problemele cardiovasculare. Aceasta se împarte în mai multe subcategorii și include migrena, cefaleea de tip tensional și cea de tip cluster.

La durerea de cap secundară, cauza constă, de obicei, în anumite boli sistemice sau chiar neurologice. Aici putem vorbi despre mult mai multe subcategorii, cum ar fi durerea sinuzală sau cea apărută din cauza unui tratament, cefaleea apărută după un traumatism ș.a.

persoana care se tine de tample din cauza durerii de cap
Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului extrem de multe feluri de dureri de cap

Ce este tinitusul și ce îl cauzează

Țiuitul în urechi mai este denumit și tinitus, de către specialiști. Este important să știm că acesta reprezintă doar un simptom, nu o boală în sine. Acesta apare la adulții trecuți de 60 de ani dacă urmează să-și piardă treptat auzul sau la persoane care s-au expus foarte mult timp la niște zgomote mult prea puternice. De asemenea, unele probleme cardiovasculare, precum hipertensiunea pot reprezenta factori de risc.

persoana care se tine de tample
Țiuitul în urechi mai este denumit și tinitus

Presiune în cap și țiuit în urechi – Ce este cefaleea de tip tensional

Acest tip de durere de cap este una dintre cele mai comune. De obicei, este inofensivă, însă poate crea un mare disconfort celor care o experimentează. Aceasta se manifestă printr-o senzație de presiune, de apăsare.

Odată cu cefaleea de tip tensional poate apărea și țiuitul de urechi, la unele persoane. Aceasta poate fi o urmare sau un efect al unei alte afecțiuni, spre exemplu atunci când ne crește tensiunea.

De asemenea, toate aceste simptome pot fi puse și pe fond emoțional. Stresul poate crea diverse afecțiuni. Multe persoane care suferă de stres cotidian, de depresie și stări de anxietate susțin că se confruntă frecvent cu acest tip de durere de cap. Așadar, afecțiunile pe fond emoțional pot fi și ele considerate o cauză a apariției acestor simptome.

persoana care se tine de cap din cauza durerii
Odată cu cefaleea de tip tensional poate apărea și țiuitul de urechi

Cum putem scăpa de acest tip de durere

De cele mai multe ori, oamenii care suferă de durere de cap se vor trata cu antiinflamatoare. Atunci când apar complicații sau când durerea este constantă, trebuie să ne adresăm medicului specialist pentru un tratament potrivit.

Atunci când durerea nu necesită tratament medicamentos, însă este deranjantă, putem să scăpăm de ea prin a înlătura factorii de risc, precum consumul excesiv de alcool sau cofeină, fumatul ș.a. De asemenea, este bine să învățăm să ne gestionăm stresul și programul de odihnă.

Așadar, când simți presiune în cap și țiuit în urechi poate fi un semn al unei alte afecțiuni sau pur și simplu un semnal al corpului tău care îți spune că trebuie să duci un stil de viață mai sănătos!

persoana care isi tine mana pe frunte
Este bine să învățăm să ne gestionăm stresul și programul de odihnă
Comentarii
  • Buna ziua grup,am și eu dureri de cap și tiuiet de urechi de vreo 6 luni,spunetim vă rog cum putem să ne tratăm ?
    Va mulțumim frumos!

Adauga un comentariu