Titlurile zilei

Preț astronomic cerut de patronii unei case de amanet din Iași pentru o vilă de lux! Interiorul imobilului din cartierul Tătărași este făcut cu finisaje extravagante. Afaceristul Alin Luncașu a fost prins de polițiști că a luat mită – FOTO

Publicat: 29 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preț astronomic cerut de patronii unei case de amanet din Iași pentru o vilă de lux Interiorul imobilului din cartierul Tătărași este făcut cu finisaje extravagante. Afaceristul Alin Luncașu a fost prins de polițiști că a luat mită - FOTO
Alin Luncașu, patronul unor case de amanet din Iași, vinde o vilă ascunsă într-o zonă vânată de dezvoltatorii imobiliari.

O vilă de lux are un preț de vânzare amețitor. Este ascunsă printre copaci, deși se află foarte aproape de străzile intens circulate din cartierul Tătărași. Alin Luncașu, proprietarul imobilului, a avut probleme cu legea în urmă cu 23 de ani. Nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre vânzare

O proprietate din municipiul Iași este scoasă la vânzare de afaceriștii Krisztina și Alin Liviu Luncașu, patronii caselor de amanet Lak Diamond. Vila este situată în cartierul Tătărași, pe strada Ion Creangă, în imediata vecinătate a Ateneului Iași. A atras atenția prețul piperat pe care îl cer cei doi proprietari. Asta, în contextul în care la câțiva metri este anunțat un proiect imobiliar de proporții. Prețul cerut este de… 1.800.000 de euro, pentru vila cu regimul de înălțime D+P+E, terenul de aproape 1.000 de metri pătrați, plus o clădire de 110 metri pătrați cu regimul Parter, care flanchează vila din planul secund. În clădirea de la stradă funcționează o casă de amanet și un magazin second-hand, ambele afaceri fiind deținute de soții Luncașu.

Alin Luncașu a fost implicat într-un scandal petrecut în urmă cu 23 de ani, când avea vârsta de 27 de ani. Bărbatul a fost cercetat pentru infracțiunea de trafic de influență. I-a promis unui partener de afaceri că poate influența o licitație organizată pentru vânzarea unui spațiu comercial, dar doar contra sumei de 5.000 de dolari. Mai mult, s-ar fi retras și din competiție ca să-i facă loc. În final, a fost denunțat la Poliție, moment în care s-a organizat un flagrant. Alin Luncașu a fost prins cu banii marcați, dar nu s-a dispus măsura de arestare. În trecut, afaceristul activa în zona gangului de la fostul magazin Moldova, unde deținea o casă de amanet. După Revoluție, zona era împânzită de „valutiști” care schimbau dolari la negru.

Vila lui Alin Luncașu are cinci dormitoare generoase

Conform descrierii imobilului scos la vânzare, vila este compusă din cinci dormitoare, trei băi, o bucătărie, un living și mai multe spații de de depozitare. Suprafața utilă a clădirii este de aproximativ 500 de metri pătrați.

„Tâmplăria este din PVC, de asemenea dublă, cu tripan cu cameră de 20 cm de aer, dublată de încă un tripan. Toate aceste demersuri și investiții au fost realizate pentru a oferi un confort maxim în condițiile în care locația este într-un punct extrem de circulat al orașului. Acoperișul este unul cu totul și cu totul spectaculos, fiind realizat de o echipă de specialiști având o bogată expertiză internațională, împreună cu țiglă import Italia. Lucrările au avut loc în anul 2017. Treptele exterioare sunt din granit poros.Din punct de vedere protecție solară, există multiple rulouri și jaluzele orizontale din aluminiu pe bază de telecomandă”, sunt câteva detalii care descriu proprietatea.

În această perioadă, este scoasă la vânzare și vila de pe Sărărie a regretatului medic Florin Topoliceanu, fost profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa”. Clădirea este prezentă pe lista monumentelor istorice și se află într-o stare destul de avansată de degradare.

Casa de amanet produce anual suma de 100.000 de euro

Soți Luncașu dețin părți sociale egale în societatea Lak Diamond IFN SRL, care administrează casele de amanet. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 557.673 de lei, adică 100.000 de euro, profit de 276.411 lei, datorii de 208.554 lei, cu un număr de cinci angajați. În ceea ce privește afacerea cu magazinele second-hand, acestea sunt administrate prin societatea Lak Trade SRL. În 2020, au avut vânzări de 80.562 lei, profit de 67.583 lei, datorii de 88.188 lei, fără angajați.

Reporterii „BZI” au încercat să ia legătura cu soții Luncașu, dar aceștia nu au putut fi contactați la magazinul din Tătărași. Un angajat a precizat că afaceristul nu se află în localitate Surse „BZI” arată că Alin Luncașu s-ar fi mutat în Cluj, iar acum încearcă să lichideze toate afacerile și proprietățile din Iași. La un moment dat, a fost scoasă la vânzare altă proprietate de lux din Iași, ce aparține lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie. Vânzarea este forțată, fiind organizată de executorii judecătorești.

Adauga un comentariu