Actualitate

Prețul unei înghețate a revoltat consumatorii români: „Trebuie să fie specială rău”

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Prețul unei înghețate a revoltat consumatorii români Trebuie să fie specială rău
Prețul unei cutii de înghețată a stârnit o discuție aprinsă între românii din țară

O cutie de înghețată „premium“ a ajuns să coste în România nu mai puțin de 70 de lei. Paradoxal, în același lanț e magazine din alte țări europene, unde și salariul minim este mult mai mare comparativ cu cel din România, costul aceluiași produs este de minimum două ori mai ieftin.

Prețul unei cutii de înghețată a stârnit o discuție aprinsă între românii din țară, dar și cei stabiliți în străinătate, după ce un român din Anglia a observat că aceeași cutie de înghețată este cu 50 de lei mai ieftină în țara în care s-a stabilit.

„Din seria ‘chestii scumpe’. A încercat cineva asta?”, a întrebat românul pe rețeua socială Reddit, referindu-se la două sortimente de înghețată pe băț, la prețul de 70 de lei, 188 de grame fiecare, potrivit ȘtiriDiaspora.

Românii de pretutindeni au explodat

„Acum câțiva ani era 50 de bani o înghețată”

Românii din diaspora au fost printre cei mai vocali, comparând prețurile observate în România cu cele din țările de reședință, râmând uimiți în fața discrepanțelor evidente.

Se pare că, în timp ce în România o cutie de înghețată „premium” de 188 de grame costă 70 de lei, aceeași cutie este doar 5 lire (29,22 RON) în Marea Britanie, 3,5 – 4 euro (aproximativ 19,90 RON) în Germania și Franța, și 6,5 euro (32,34 RON) în Austria.

„Tocmai ce mi-am amintit că acum 15-20 ani o vafă era 50 de bani. Și-mi mai luam și două pentru că îmi permiteam.”, spune un internaut.

„Aceeași cutie în UK costă £5,20. Trebuie să fie specială rău asta din poză de costă £12.”, exclamă un român stabilit în Marea Britanie.

„Unde ești în UK? Eu am găsit la £4”, îi dă replică un conațional românului stabilit în Marea Britanie.

„În Londra, dar m-am uitat pe net la Tesco că îmi părea dubios de mare prețul din poză. Deci e de 3 ori mai scump în România. Lol!”, îi răspunde românul din străinătate.

„Exact la asta mă gândeam și eu. Cum să coste aproape 14 euro, când în Germania costă undeva pe la 3,5-4 euro?”, se întreabă cineva.

„70 lei pentru 188 grame de înghețată?”, exclamă un internaut.

Comentarii
  • Sa vezi cum ieftinesc astia cu preturile exorbitante, daca cumparam numai din acelea foarte ieftine, cel putin o perioada de timp.
    Astia cu preturile astea exorbintante trebuie sa ieftineasca foarte rapid sau dau faliment si pleaca acasa.

Adauga un comentariu