Local

Preţuri uriaşe pentru strângerea câinilor dintr-o comună din Iaşi. Contractul valorează peste 10 mii de euro, dar animalele se plimbă nestingherite prin localitate – VIDEO

Publicat: 05 iun. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Preţuri uriaşe pentru strângerea câinilor dintr-o comună din Iaşi. Contractul valorează peste 10 mii de euro dar animalele se plimbă nestingherite prin localitate - VIDEO
Câinii fără stăpân se plimbă nestingheriţi prin comună

Primăria Comarna a achiziţionat servicii pentru strângerea câinilor fără stăpân doar pe hârtie. Contractul valorează peste 10.000 de euro

După incidentele din ultima perioadă, cauzate de lipsa de implicare a strângerii câinilor fără stăpân din comuna ieşeană Comarna, primarul Constantin Grădinaru a iniţiat o cumpărare directă pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Valoarea contractului este de peste 10.000 de euro, iar preţul achitat pentru capturarea unui singur câine ajunge la o valoare de 1.000 de lei, cu TVA inclus.

Constantin Grădinaru, primarul comunei ieşene Comarna, strange câinii din comună doar pe hartie? Animalele se plimbă nestingherite

În comuna ieşeană Comarna, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate. Pe lângă faptul că primarul Constantin Grădinaru a achiziţionat servicii pentru capturarea câinilor fără stăpân doar după ce au fost semnalate incidente de către reporterii BZI, când, în jurul datei de 12 mai 2023, o haită de 6 câini a intrat în ferma unui sătean şi a omorât peste 140 de exemplare de păsări, aceste servicii par a fi cumpărate doar pe hârtie, cu sume care depăşesc imaginaţia oamenilor.

Mai exact, se pare că problema este încă prezentă în comună, iar animalele se plimbă nestingherite prin sat. Mai mult decât atât, localnicii susţin faptul că, după incidentul de pe 13 mai 2023, Constantin Grădinaru şi-a trimis oamenii să strângă câinii din localitate, dar doar de pe strada principală.

„Au fost nişte oameni, s-au tot plimbat pe strada principală, dar câinii nu stau pe aici. Dacă este interes şi vrei să strângi câinii, îi cauţi, nu aştepţi să vină ei la tine, dar se aud şi acum, se aud cum latră. Au fost, da, au trecut pe aici, s-au plimbat de colo în colo şi au plecat. Eu nu am văzut să fi luat vreun câine, nu ştiu. Eu nu am văzut, poate au luat de mai încolo.Mergeţi încolo spre capăt, că de acolo se aud, mergeţi că sigur îi vedeţi cât de capturaţi sunt”, a precizat un localnic din comuna Comarna.

Chiar dacă primarul a susţinut că au fost capturaţi în jur de 20 de câini, iar problemele au dispărut, animalele sunt în continuare în localitate şi creează probleme.

„I-am strâns o dată, o să-i mai strângem, ce vreți să fac cu ei? Nu sunt probleme în continuare, săptămâna trecută am avut o ridicare de 20 chiar”, a precizat recent Constantin Grădinaru, primarul comunei ieșene Comarna.

Contract de peste 10.000 de euro pentru capturarea câinilor fără stăpân

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pe data de 17 mai 2023 au fost achiziționate „Servicii veterinare”. Contractul include capturarea unui număr de 50 de câini fără stăpân, iar preţul total al acestuia este de 42.500 de lei, fără TVA. Interesant este faptul că procedura „transparentă” a primăriei nu are un caiet de sarcini sau alte documente pentru informaţii suplimentare cu privire la contractul semnat cu Asociaţia Sprijină Câinii.

Potrivit informaţiilor succinte publicate, primarul Constantin Grădinaru plăteşte pentru un singur câine capturat nu mai puţin de 1.000 de lei, cu TVA inclus.

„Oferta: Servicii de ecarisaj: – Capturare:​ 450 Ron/cap câine -Transport: 150 Ron/cap câine – Examen clinic: 15 Ron/cap câine – Întreținere și hrănire în adăpost a populației canine per zi x 21 zile: 100 Ron/cap câine – Eutanasiere:​ 5 Ron/cap câine – Incinerare:​ 5 Ron/cap câine – Vaccinare rabie: 30 Ron/cap câine – Deparazitare internă: 25 Ron/cap câine – Deparazitare externă: 25 Ron/cap câine – Înregistrare R.E.C.S: 10 Ron/cap câine – Microcip: 35 Ron/cap câine Total: 850 Ron + TVA”, se arată în detaliile procedurii publicate pe SEAP.

Astfel, capturarea celor 50 de câini din comuna ieşeană Comarna valorează nu mai puţin de 10.000 de euro, adică 50.575 de lei, cu TVA inclus.

Deşi animalele se plimbă nestingherite prin localitate, Primăria Comarna plăteşte peste 10.000 de euro pentru serviciile de ecarisaj. Precizăm faptul că reporterii BZI nu au putut lua legătura cu primarul Constantin Grădinaru.

Comentarii
  • Zeci de mii de Euroi pentru niste javre iubite de babe nebune care le i-au apararea?.”Bomboanele” nu sunt mai bune?

  • Asa se intampla cand astia de la DNA sunt in vacanta. Primaretele asta isi bate joc de banul public in tot ceea Ce face : cladiri facute de mantuiala, pietruiri cu bolovani de rau pe post de piatra sparta etc. Poate se autosesizeaza careva!!!!
    Pe de alta parte, aia de l-au votat au ceea Ce merita.

Adauga un comentariu