Titlurile zilei

Incredibil! O haită de câini a făcut prăpăd la o fermă din județul Iași. Proprietar: „Polițiștii mi-au spus că nu au competență să se ocupe de asta. Primarul mi-a închis telefonul” – FOTO

Publicat: 13 mai 2023
_____ Vizualizări 27 Comentarii
Incredibil O haită de câini a făcut prăpăd la o fermă din județul Iași. Proprietar Polițiștii mi-au spus că nu au competență să se ocupe de asta. Primarul mi-a închis telefonul - FOTO
O haită de câini fără stăpân a făcut prăpăd la ferma unui ieșean. Prejudiciul depășește 3.500 de euro

O haită de câini a făcut prăpăd la ferma unui ieșean. Aproximativ 140 de exemplare de păsări au fost ucise de șase câini fără stăpân

Claudiu Ursachi, un fermier din comuna Comarna, deține o fermă de păsări în satul Osoi. Acesta a achiziționat, de-a lungul timpului, exemplare deosebite de păsări din țări precum Italia și Germania. Recent, șase câini fără stăpân au intrat pe proprietatea sa și au ucis aproximativ 140 de păsări. Acesta a cerut ajutorul autorităților locale, dar, spre surprinderea sa, agentul de poliție a refuzat să se deplaseze la fața locului, susținând că situația nu este de competența sa.

O haită de câini a făcut prăpăd la ferma unui ieșean. Prejudiciul depășește 3.000 de euro

Recent, în satul Osoi din comuna ieșeană Comarna, o haită de câini a făcut prăpăd la ferma unui ieșean. Aproximativ 140 de păsări au fost spintecate de animalele fără stăpân.

„Am o mică fermă la Osoi, la Comarna, în care am investit foarte mulți bani și am adus tot felul de animăluțe din toată lumea. Am sesizat la primărie de cel puțin șapte ori până acum că sunt foarte mulți câini fără stăpân. Ceva este ciudat pentru că tot timpul sunt alții și alții care mănâncă animale. Azi noapte au intrat șase dulăi și mi-au omorât 140 de păsări din care unele aduse din Italia, din Germania, adică o pagubă de peste 3.500 de euro. Chestia cu adevărat înfiorătoare este următoarea.

Am sunat la postul de poliție (n.r. – secția de poliție din comuna Comarna), la un anumit Ionuț Bogdan, iar el îmi spune că nu are competență să se ocupe de asta. I-am transmis că știu despre ce este vorba și că are competență. El îmi transmite: «Păi eu sunt în drum spre Răducăneni». I-am transmis că își bate joc de mine, eu am sunat pe telefonul fix. Atunci a transmis: «A, da! Nu sunt în drum, dar am să plec spre Răducăneni». Pe primar îl sun și îmi spune: «Știi ceva, domnule Ursachi, te sun eu mai încolo». Mi-a închis telefonul.

Primar (n.r. – primar comuna Comarna, Constantin Grădinaru, PNL) care face tot felul de mizerii, mi-a înfundat și un șanț doar pentru că îl deranja pe prietenul lui care este vecin cu ferma mea. În satul acesta (n.r. – sat Osoi, comuna Comarna) este o bătaie de joc! Este o pagubă de peste 3.500 de euro! Dacă era un om acolo și îl prindeau câinii, îl omorau. Am înțeles că problema este veche în Osoi, cu câinii.

Este cineva cu o rulotă care are  10-15 câini pe care îi lasă liberi. Poliția are obligația să verifice infracțiunile de distrugere. El m-a pus să sun la 112. Am sunat la 112 și inclusiv ei mi-au transmis că trebuia să vină (n.r. – Ionuț Bogdan, polițist). Mai mult decât atât, mi-au spus să mă adresez primăriei”, a declarat Claudiu Ursachi.

Se pare că problema este una gravă în sat. În luna martie, mai mulți câini fără stăpân au făcut ravagii și prin curțile altor oameni.

În comuna Comarna, primăria nu are contracte încheiate cu firmele de ecarisaj

Constantin Grădinaru, primarul comunei Comarna, nu este interesat decât de bugetul de la primărie. Din anul 2020, acesta nu a achiziționat niciun serviciu de ecarisaj pentru a ridica câinii fără stăpân din localitate, potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Revoltător este faptul că, la numărul de telefon al poliției din Comarna, niciun agent nu este disponibil. Astfel, se pare că localitatea este condusă doar de haitele de câini.

La orice oră se pot întâmpla tragedii din cauza lipsei de responsabilitate a unor angajați ce tratează oamenii din comună cu o totală lipsă de respect. Mai mult decât atât, primarul Constantin Grădinaru a fost de negăsit pentru a oferi un punct de vedere. Important de precizat este faptul că reporterii BZI au sunat la secția de poliție din localitate de nenumărate ori pe parcursul zilei de ieri, vineri, 12 mai, însă nimeni nu a răspuns la telefon.

Astfel, din cauza incompetenței agenților din zonă, putem afirma faptul că sătenii sunt în pericol în orice minut. Amintim faptul că, recent, în Rediu, Mihai Blagoci a fost atacat de nouă câini fără stăpân chiar pe drumul din centrul comunei. În urma articolelor apărute în cotidianul BZI, Primăria Rediu a fost amendată de Poliția Animalelor cu suma de 10.000 de lei.

Claudiu Ursachi, ieșeanul care deține o mică fermă în satul Osoi din comuna Comarna, este șocat de atitudinea autorităților locale, după ce a sesizat organele competente despre faptul că o haită de câini a făcut prăpăd în ferma sa, omorând aproximativ 140 de păsări.

Comentarii
  • Le trebuie multa otrava.
    Pentru ca javrele vor ajunge în oraș
    Și vor fi linse in cur de iubitori de animale …..

  • Mai rau ca la tara
    In parcuri numai cacat de caine
    S-a cacat si a plecat
    Câinele prost dar și proprietarul ….

  • Toti cei care ati comentat anterior, nu doriti sa va intoarceti la gradina casei parintesti ? Multa ura zace in voi salbaticilor ! Usor mai sunteti de influentat !

  • Politica ministerului a transformat politistul in functionar. Face mai mult munca de birou decat munca de teren. Pentru orice nimic trebuiesc facute hartii. Mai mult, admiterea in scoala de politie este ca pentru functionari. Cand la admitere se cere sa se numere diftongii, este clar ce profil de candidat cauta Politia : functionar priceput la hartii. Prin urmare, eu nu inteleg ce aveti voi cu politistul ala. Ce putea el sa faca cu cainii aia? Numaratul diftongilor nu l-ar fi ajutat.

  • In comuna vecina, da iama la cotețul meu di pasari vulpili.Se creiază o larma pe ulițele satului noaptea…
    Io vreau ca polițiștii să-mi păzească găinuțele di vulpi.Sa nu mai stea noaptea sa facă filtre la mașini în trafic,să treacă la prins vulpili,că îmi creiaza pagubi prețioasi!
    Altfel ci sa fac,să-mi angajez paznic la cotet?Să-mi cumpăr pușcă de vânătoare?
    Ci alti soluții îmi dați?

  • Din păcate de foarte mulți ani poliția este o problemă . Ce conduce Răducăneniul , polițiști care habar nu au de lege , alții care îți râd în față atunci când mergi cu un caz, cazuri care sunt în cercetare de ani de zile , alții care își păzesc iubitele(plimbărețe) în timp ce trebuie să muncească,bețivi, etc. sunt multe de spus .Au rămas doar câțiva polițiști buni restu sunt buni de nimic .

  • Hmm..Oare s-a dat ceva examen pentru ocuparea postului de militean al Osoiului de cei mai prosti gospodari ai satului ? Pana si junghiul asta de soacra de 97 de ani rade de militean ca nu face diferenta intre telefon fix si mobil.Mare pacoste la casa omului harnic si priceput ca mine.

  • Adevărat grait-ai!
    Multe sunt de spus…
    Sunt nereguli de ani de zile…
    Se oferă protecție de undeva,oare?

  • În primul rând e vina cetățeanului că nu și-a asigurat ferma. Osoienii primesc ce au ales. Au ales om din Comarna să-i conducă, își merita soarta.

  • Un Primar analfabet si inganfat, prea blew sa poarta o discutie. Iar administratorul se ocupa cu pacanelele. Aveti ce ati ales.

  • la caini trebe sa le dai sa fumeze si atuncea ei nu mai omoara gaini cu mitraliera. una, doua de gust si atata.

  • Desigur că sunt protejați , să nu uităm cazul Gorie ( toți sunt fericiți , unu e la pensie iar stimabilii de la Costuleni stau la căldurică în secții) . Sunt susținuți deoarece și ei oferă ce li se cere , cum să meargă pe teren dacă ei se ocupă de dosarele în care sunt implicați.

  • Exista ,,Zeul Dreptății”,apărătorul polițiștilor corupți și incompetenți! Din cauza lui, sau datorita lui ,această protecție ,,divină”?

  • Cu 1500 euro va luati un revolver,permis de port arma si va rezolvati problema cu atacatorii nocturni patrupezi sau bipezi.
    Nu mai așteptați nimic bun de la Poliție,nu sunt buni de nimic!

  • Și ce dacă primarul e analfabet?
    Crezi că analfabeții nu știu să numere banii și să se descurce în viața?
    Cei de pe la Suceava,analfabeți, dădeau 6000 de euro pe la examinatori sa treacă proba teoretica, la examenul auto! Uite ce indulgenți sunt polițiștii cu analfabeții…Cand ,,trebe” ,apare că au și vreun bacalaureat luat și folosesc și un limbaj elevat in scripte…
    Adevărate minuni!

  • Permis port-arma + pistol = bataie de cap multa + reguli multe. Sa nu crezi ca obtii usor permisul. Te intorc astia pe toate partile. Te verifica si SRI-ul. Trebuie sa ai motive serioase.
    O varianta mai simpla este airsoftul. Atentie, legea din RO nu permite folosirea airsoftului pentru combaterea daunatorilor! Sa nu ziceti ca n-am spus!!! Dar, daca te ataca un animal, de exemplu, atunci poti folosi airsoftul ca sa te aperi. Recomand arme cu minim 3J energie de impact. 4J ar fi si mai bine. Un incarcator de 9 bile este suficient.

  • ,,despre poliție”,dumneata știi multe și la obiect din interior,se pare.
    Așa satisfactii mari au din mizerii?

  • Dl.ziaristi veniți și vedeți în ce hal este aceasta ferma neautorizată care aduce numai probleme vecinilor. Acest Ursachi deversează toate dejecțiile de la animalele și păsări în drum. Vecinii nu pot suporta mirosul, rozatoarele și muștele din zonă. Un cetățean iresponsabil care chinuie bietele animale. Veniți cu politia animalelor sa vă convingeți nu faceți jurnalism din birou.

  • In satul Osoi sunt într-adevăr câini fără stăpân.Multi sunt aduși de așa zisi,,iubitori de animale” și abandonați la marginea satului,spre camp.In acest caz au atacat păsările,dar pot ataca și oamenii.
    Politistii de la Osoi puteau chema Poliția Animalelor,cu asta se ocupă cei de la aceasta structură.Si implicarea Primăriei.
    Daca ataca un câine care are stăpân,polițiștii îl amendau sau îi făceau dosar penal proprietarului câinelui.
    Se pare că aici e vorba și de vecini,prieteni cu Primarul și care sunt in conflict cu proprietarul fermei.Si situația sa fie analizată subiectiv.
    Pe de altă parte și proprietarul fermei trebuie sa respecte niste norme,niste legi,privind deținerea unei astfel de ferme,macar în privința poluării mediului.
    Legi sunt ,trebuie aplicate.

  • caimii liberi omniprezenti in majoritatea satelor sunt imaginea incompetentei autotitatilor raspunzatoare, asa comuna asa conducere

Adauga un comentariu