Local

Prieteni de-o viață, dar au ajuns să se „lupte” în plină zi. Doi oameni l-au bătut cu un par până l-au lăsat inconștient

Publicat: 18 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prieteni de-o viață dar au ajuns să se lupte în plină zi. Doi oameni l-au bătut cu un par până l-au lăsat inconștient
Doi bărbați, Marius Ivanucă și Vasile Marian și-au nenorocit prietenul

Prieteni de-o viață, dar au ajuns să se lupte în plină zi. Doi oameni s-au înarmat cu un par și l-au bătut în cap. Victima a căzut la pământ, iar preț de câteva minute și-a pierdut conștiința

Spaimă într-o comună ieșeană. Doi bărbați, Marius Ivanuca și Vasile Marian, și-au nenorocit prietenul. Totul a început în urma unui conflict spontan care a degenerat total. S-au înarmat bine și l-au bătut cu bestialitate, lăsându-l să zacă într-o baltă de sânge. Martorii care au asistat la această scenă macabră au rămas îngroziți, însă de frică nu au putut interveni.

Prieteni de-o viață, dar au ajuns să se „lupte” în plină zi

După ce s-a terminat măcelul, victima a stat preț de câteva minute în drum, ulterior și-a revenit și a vrut să se ducă acasă. Însă pe drum i s-a făcut rău și un alt localnic a sunat la 112. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență ,,Prof. Dr. N. Oblu” din Iași, unde a stat aproape 2 luni.

Potrivit certificatului medico-legal, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice de tipul hematomului subdural acut, cu resângerare, cu sindrom de hipertensiune intracraniană, cu efect de masă, pentru care a fost necesară evacuare prin volet, edemului cerebral malign, hemoragiei subarahnoidiene, fracturii de piramidă nazală, pneumocefaliei, pneumotoraxului bazai anterior dreapta, nechirurgical, hematom intercapulo-vertebral drept, hematomului epicranian, tumefacţiei şi ehcimozei. Leziunile s-au putut produce prin lovire cu mijloace contondente şi/sau obiecte contondente. Leziunile au necesitat 65-70 de zile de îngrijiri medicale de la data producerii lor şi au pus în primejdie viaţa vătămatului. Urmare a traumatismului, vătămatul a rămas cu infirmitate fizică permanentă, prin lipsă de substanţă osoasă la nivelul calotei craniene.

„Inculpatul s-a înarmat cu un par, denumit în termeni populari crăcană, şi împreună cu inculpatul au mers după vătămat, care a început să fugă când i-a văzut înarmaţi. Inculpaţii l-au ajuns pe vătămat din urmă şi ambii l-au lovit cu obiectele în cap, succesiv, vătămatul căzând la pământ. În timpul agresiunii, crăcana s-a rupt”, comunică oamenii legii.

Ce s-a întâmplat cu vinovații?!

Celor doi bărbați li s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor și au ajuns în atenția anchetatorilor, care i-au condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și îi obligă la plata sumei de 50.000 de lei persoanei vătămate, reprezentând daune morale.

„În baza art. 396 alin. 1,2 Cod penal, a fost condamnat inculpatul la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de  tentativă la omor, prev. de art. 32 rap. la art. 188 C.pen., cu aplic. art.75 alin.2 lit.b) Cod penal rap. la art.76 alin.1) Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a) şi d) Cod penal şi art.79 alin.1-3) Cod penal”, adaugă anchetatorii ieșeni în legătură cu bărbații care au ajuns să se lupte în plină zi.

Adauga un comentariu