Actualitate

Prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului în SUA – VIDEO

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului în SUA - VIDEO

Primul test al vaccinului împotriva coronavirusului a fost făcut pe o persoană sănătoasă, luni, în oraşul Seattle, Statele Unite, unde sunt cele mai multe cazuri de contaminare cu noul virus – peste 840. Vaccinul a fost testat pe Jennifer Haller, o femeie de 43 de ani, mamă a doi copii, care a acceptat să fie voluntară în procesul de testare a vaccinului. Într-un interviu oferit pentru o televiziune americană, Jennifer Haller a declarat că este încântată să fie prima persoană din lume pe care este testat vaccinul, subliniind că se mândreşte că poate contribui la salvarea vieţilor omeneşti. Femeia a mărturisit că este sănătoasă şi că se bucură de sprijinul celor apropiaţi.

Jennifer a menţionat că zilnic verifică şi înregistrează temperatura corpului, dar şi efectele secundare pe care le simte.
Voluntara urmează să primească a doua doză a vaccinului peste 4 săptămâni. Apoi, starea ei de sănătatea va fi monitorizată de către medici pe durata a 14 luni, pentru ca oamenii de ştiinţă să se asigure de eficienţa vaccinului şi că acesta nu provoacă efecte secundare îngrijorătoare.

Chiar dacă se va demonstra că vaccinul este eficient, specialiştii spun că vaccinul ar putea fi disponibil pentru toată lumea în nu mai puţin de un an.

Adauga un comentariu