Actualitate

Prima reacţie a lui Marcel Ciolacu, după revocarea lui Vlad Voiculescu: „Prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea”

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima reacţie a lui Marcel Ciolacu după revocarea lui Vlad Voiculescu Prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea
Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacţie astăzi, 14 aprilie 2021, după ce Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Preşedintele social – democraţilor a precizat faptul că revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața sau și-au distrus sănătatea.

„Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morții de COVID au fost batjocoriți, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte, în care pacienții au murit cu zile din cauza avariilor de la instalațiile cu oxigen.

4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîțu și întreaga Coaliție a Austerității au protejat acest ministru catastrofă!

PNL, USR+ și UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel calamități în fruntea Sănătății, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care știe ce trebuie făcut în această criză sanitară!”, scrie Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu depusă de PSD nu își mai are rostul

Odată cu revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, moțiunea depusă de Partidului Social Democrat nu își mai are rostul. Reamintim faptul că în urmă cu câteva zile, social-democrații în frunte cu Marcel Ciolacu au depus o moțiune simplă de cenzură care avea ca scop demiterea lui Voiculescu.

PSD-ul susținea faptul că oficialul nu a făcut nimic concret de când se află la conducerea Ministerului Sănătății, ci din contra a făcut numeroase gafe. De altfel, PSD prin vocea lui Marcel Ciolacu a anunțat faptul că va intra în grevă parlamentară pentru că votul moțiunii a fost amânat nejustificat de mult.

„PSD are capacitatea să scoată zeci de mii de oamni în stradă. Nu pot să îmi asum să îmbolnăvesc oameni. (…) Urmează şi greva parlamentară, este tot un instrument. Categoric, luăm în considerare, am vorbit în seara aceasta cu liderul… (Alfred Simonis, şeful grupului deputatilro PSD). Opoziţia nu mai merge la plen.

A spus domnul Iohannis că vrea şi Parlamentul sau? O să vorbim şi cu cei de la AUR, dacă tot nu mai contează opoziţia parlamentară…”, a anunţat Ciolacu într-o poziționare la postul de televiziune Antena 3.

Vlad Voiculescu, demis după ce nu a vrut să o revoce din funcție pe Andreea Moldovan

Astăzi, 14 aprilie 2021, Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost revocați din funcție. Astfel, demiterea lui Vlad Voiculescu este cauzată de faptul că, inițial, s-a vrut demiterea doar a Andreei Moldovan. Totuși, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu s-ar fi opus acestui lucru iar din aceste considerente, premierul Florin Vasile Cîțu a hotărât să îl demită și pe acesta.

De menționat faptul că Dan Barna a fost de acord cu acest lucru și l-a susținut pe Florin Cîțu în revocarea ministrului. Decizia de semnare a ordinului de către Andreea Moldovan i-a înfuriat atât pe Florin Cîțu dar și pe Raed Arafat.

În altă ordine de idei, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna. Florin Cițu  a făcut public anunțul demiterii lui Vlad Voiculescu, printr-un mesaj publicat pe o rețea de socializare.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi. se arată in mesajul publicat de Florin Cîțu.

Adauga un comentariu