International

Prima țară care declară lockdown climatic și interzice toate activitățile în aer liber

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Prima țară care declară lockdown climatic și interzice toate activitățile în aer liber
China, dintre toate țările din lume, este cea mai dens populată și cea mai mare ”sursă” globală de poluare

Canicula din iulie a determinat Guvernul să lanseze un lockdown climatic, care obligă populația să rămână în casele lor pentru a evita efectele negative ale căldurii. Vara aceasta multe țări se confruntă cu temperaturi record care în unele cazuri au atins și au depășit vârfuri care nu au fost înregistrate de zeci de ani.

O astfel de țară este China, care se confruntă cu un val de căldură neobișnuit, ajungând chiar și la 41 de grade în ultima săptămână. Serviciul național de meteorologie a lansat recent alerta roșie pentru 67 de orașe în care temperaturile ar putea depăși 40 de grade în zilele următoare, potrivit unui articol publicat de Il Sussidiario.

În alte 393 de orașe, tot din China, sunt așteptate temperaturi egale sau mai mari de 35 de grade. Din cauza căldurii, Guvernul chinez pare să lanseze un fel de  lockdown climatic pentru orașele aflate în alertă roșie.

În acestea, se cere în mod expres ”încetarea tuturor activităților în aer liber”, în timp ce cetățenilor li se cere și ”să acorde mai multă atenție prevenirii incendiilor”.

Nu este încă clar cât va dura blocajul și nici ce repercusiuni ar putea avea, mai ales având în vedere că închiderea oamenilor în casă va duce la creșterea cererii de  energie electrică pentru alimentarea aparatelor de aer condiționat de uz casnic.

Temperaturi peste 41 de grade în China: efectele căldurii

China, dintre toate țările din lume, este cea mai dens populată și cea mai mare ”sursă” globală de poluare.

Este cunoscut faptul că valurile neobișnuite de căldură excesivă, care afectează aproape întreaga lume, sunt, în mare măsură, legate de poluare. Acest lucru ar trebui să fie util pentru a explica faptul că temperaturile în China au crescut foarte rapid și semnificativ în ultima perioadă.

Acesta este al doilea val de caniculă (înțeles ca trei sau mai multe zile consecutive de temperaturi atipice) înregistrat în China în ultima lună, în timp ce al doilea a fost între 5 și 17 iulie.

Efectul căldurii excesive din China are repercusiuni și asupra rețelei de electricitate care este din ce în ce mai solicitată din cauza folosirii excesive a aparatelor de aer condiționat în interiorul locuințelor, dar și în birouri și fabrici.

În unele municipii, a fost necesară stingerea lămpilor stradale pentru a satisface cererea de energie electrică, în timp ce în altele s-a decis majorarea tarifului. Efectul căldurii atipice care se înregistrează în China, desigur, cade și asupra agriculturii și irigației câmpurilor.

Comentarii
  • Incredibil ce de aberații și în ce hal își mai bat joc conducătorii tuturor statelor de marea masă de oi spălate pe creier cu peria de sârmă!!!

Adauga un comentariu