Economic Local

Primăria Ciurea pregătește modernizarea unui drum din comună! Va costa peste 400.000 euro

Publicat: 12 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Ciurea pregătește modernizarea unui drum din comună Va costa peste 400.000 euro
O stradă din comuna Ciurea intră în reabilitare, licitația pentru realizarea lucrării intrând în etapa de deliberare

Licitația pentru modernizarea unei străzi din comuna Ciurea se află la final. O singură societate a fost interesată de lucrarea în valoare de 420.000 euro. Lungimea arterei este de aproximativ 2 kilometri. În alte comune, Compania Națională de Investiții a alocat fondurile necesare

Primăria Ciurea finalizează licitația pentru modernizarea unui drum din comună. Recent, a fost demarată procedura pentru asfaltarea străzii Olarilor, cu o lungime de 1,9 kilometri. Valoarea estimată a lucrării este de 1.979.119 lei, fără TVA, adică 420.000 euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Mecon Iași SRL. După evaluarea ofertelor tehnico-financiare, licitația a intrat în etapa de deliberare, urmând să fie atribuită.

„Înainte de începerea lucrărilor de terasamente, se execută lucrări pregătitoare în limita zonei de lucru: curățirea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni; decaparea și depozitarea pământului vegetal; asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime; curățirea terenului de frunze, crengi, iarbă, buruieni și alte materiale se face pe întreaga suprafață a amprizei. Decaparea pământului vegetal se face pe întreaga suprafață a amprizei drumului și a gropilor de împrumut. Pământul decapat și alte produse care sunt improprii vor fi depozitate. Pământul vegetal va putea fi pus într-un depozit provizoriu în vederea unei eventuale reutilizări”, sunt indicațiile din caietul de sarcini.

În alte comune, banii vin de la Compania Națională de Investiții

Spre deosebire de comuna Ciurea, în localitatea Horlești, județul Iași, Compania Națională de Investiții (CNI) SA a alocat 700.000 euro pentru modernizarea drumurilor calamitate. Procedura este programată pe data de 23.09.2020.

„Segmentul de drum prezintă un rol important pentru traficul din comuna Horlești, acesta asigură legătura între satul Bogdănești și satul reședință de comună, Horlești. Necesitatea implementării proiectului este rezultatul identificării unor probleme care în momentul de față fac ca utilizarea acestui drum comunal să se realizeze în condiții foarte rele, din cauza degradărilor foarte pronunțate pe aproximativ toată lungimea drumului, și pe aproximativ 20 la sută din suprafața drumului să se producă cedări ale fundației. Starea tehnică a drumului se determină în scopul stabilirii lucrărilor de modernizare, a lucrărilor de reparații, lucrări menite să aducă starea tehnică la nivelul cerut de evoluția traficului”, se arată în caietul de sarcini.

În municipiul Iași, mai multe străzi au intrat în etapa de proiectare, pas premergător execuției de modernizare

În ceea ce privește municipiul Iași, edilii au lansat o licitație pentru asfaltarea mai multor drumuri. Deocamdată, vor fi achiziționate serviciile de proiectare. Conform proiectului, este vizată modernizarea străzilor Camil Ressu, Podișului, Văleni, Viorelelor, Urcușului și aleea Văleni, toate aflate în cartierul Galata. În cartierul Tătărași sunt cuprinse două străzi: Trecătoare Fântânilor și Petre Ispirescu. Lungimea totală a străzilor este de 3.290 metri.

„Strada Podișului este amplasată în cartierul Galata și asigură legătura între șos. Iași – Voinești și limita de proprietate. Traseul studiat are lungimea de aproximativ 300 metri liniari și lățimea de cca. 6,00 metri. Traseul străzii este sinuos, de coastă. Tronsonul de stradă studiat este acoperit cu piatră. Nu are trotuare și elemente de scurgere a apelor pluviale. Strada este prevăzută cu iluminat stradal și cu rețele de utilității publice: apă parțial, canalizare parțial, gaze naturale, energie electrică”, se arată în descrierea străzii.

Ofertele trebuie depuse până pe data de 23.09.2020.

Adauga un comentariu