Economic Local

Primăria comunei Miroslava comandă lucrări de asfaltare! O stradă va fi reabilitată cu 130.000 de euro

Publicat: 31 oct. 2020
Primăria comunei Miroslava a demarat licitația pentru asfaltarea unei străzi, costurile ajungând la 130.000 de lei
Primăria Miroslava a lansat licitația pentru modernizarea străzii Iazului

Strada Iazului din comuna Miroslava va fi reabilitată în perioada următoare. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pentru mijlocul lunii viitoare. Lucrările se vor întinde pe o lungime de nici jumătate de kilometru

O stradă din comuna Miroslava, județul Iași, va fi reabilitată de Primărie cu o sumă estimată la 610.437 lei, fără TVA, adică 130.000 de euro. Licitația pentru realizarea lucrărilor este estimată pe data de 13.11.2020. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Strada propusă pentru modernizare este situată în intravilanul comunei Miroslava. În prezent, platforma carosabilă a străzii are între 3,00 – 4,00 metri lățime, zestrea existentă fiind alcătuită din materiale granulare cu grosimi variabile. Accesul se face pe drumurile existente – str. Școlii și str. Principală. Modernizarea străzii Iazului cuprinde sistematizarea elementelor geometrice în plan și pe verticală, astfel încât să corespundă vitezei de proiectare și intensității circulației estimate pentru un trafic ușor și executarea unui sistem rutier corespunzător traficului considerat pe o lungime de 387 de metri liniari”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Miroslava a încheiat un contract pentru extinderea canalizării

La începutul anului 2020, Primăria Miroslava a încheiat un contract pentru extinderea canalizării Parc Industrial I și Parc Industrial II. Lucrarea a fost câștigată de către societatea Casrep SRL, care a depus o ofertă financiară de 2,7 milioane lei, fără TVA, adică 500.000 euro. Lucrările presupun montarea unor conducte de alimentare cu apă, pe o lungime de 2.015 metri. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 2.940 metri. Conductele de refulare vor fi dispuse pe o lungime de 1.302 metri. Vor fi montate și două stații de pompare ape uzate.

„Localizarea tuturor utilităților existente, în limitele lucrărilor de construcții propuse și, de asemenea, înainte de începerea oricărei construcții semnificative, va fi răspunderea totală a executantului. Executantul va trebui să aibă mare grijă în timpul desfășurării lucrărilor pentru a evita defecțiuni sau interferențe cu utilitățile publice și va trebui să fie responsabil pentru orice defecțiuni ulterioare cauzate de el sau de reprezentanții săi, rezultate direct sau indirect din ceva făcut sau omis”, se arată în documentația procedurii.

La Sinești, reabilitarea drumurilor se execută cu 2,5 milioane de euro

Investițiile din județul Iași continuă și în comuna Sinești. Recent, Primăria a lansat licitația cu o prevdere bugetară de 2.405.063 lei, fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de euro. Lucrările se vor derula pe parcursul a doi ani, în funcție de bugetul disponibil pentru realizarea lucrărilor. Reabilitarea constă în abordarea unui număr de 20 de drumuri sătești cu o lungime de 11,3 kilometri.

„Ploile din ultima perioadă au colmatat șanțurile existente, ceea ce a făcut ca scurgerea apelor să se facă pe suprafața carosabilă, ducând astfel la apariția de gropi și ravene. În prezent, datorită spălării părții carosabile, nu mai sunt asigurate condițiile normale necesare desfășurării traficului rutier, ceea ce are un efect defavorabil asupra condițiilor de circulație, prin apariția și burdușirilor în zone adiacente platformei de drum”, sunt motivele pentru organizarea procedurii.

Comentarii
  • Dom’ primar, nu va mai spun dom’ marinar pentru ca aveti pensie dupa aceasta ocupatie. Deci dom’ primar, vasazica este vorba de extinderea canalizarii si apa la Parc Industrial I si Parc Industrial II. Prostimea care voteaza (deci nu voteaza cele doua parcuri) nu are acces la demersurile pentru apa si canalizare. N-o sa spuneti ca ati terminat de canalizat toata Miroslava.Ati fost votat sa le faceti locuitorilor din Miroslava canalizare nu parcurilor 1 si 2. Nu mai spun ca au aparut si aici niste dezvoltatori care construiesc haotic si de proasta calitate .Cine are obligatia sa nu aprobe proiecte pe toate pantele, cu acces greu. De ce nu va luptati dom’ primar pentru a fi racordate la apa si canalizare dar si asfalt la strazile asa numite private.Nu se pot ceda domeniului public, sunt garantie la baci. Cereti modificari in legislatie!

  • Vrem trotuare bai primareee!!! Asfaltati, nimic de zic dar faceti DACULUI trotuar macar pe un sens!!! De puste de biciclisti nu mai zic… ZERO!!! CE FEL de comuna dezvoltata cand infrastructura e sa iti fure ochii.
    Ne trimitem copiii in oras la gradinite, RUSINE primare!!!

Adauga un comentariu