Eveniment-Social

Primăria dă drumul la un nou proiect. Apar tramvaie noi în oraș. Parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice

Publicat: 21 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria dă drumul la un nou proiect. Apar tramvaie noi în oraș. Parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice

Autoritatea locală a emis o nouă informare legată de achiziția unor mijloace de transport în comun noi. Este vorba despre achiziția a 16 tramavie noi, fiecare cu o lungime de 30 metri. Achiziția acestora se va face pe fonduri europene, proiectul fiind derulat în parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

„Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de înlocuirea integrală a parcului de material rulant. Vizată este înlocuirea de pe o serie de rute de transport public operaționale, actualmente deservite cu tramvaie vechi, în majoritatea achiziționate între anii 1997 și 2012 din Germania sau primite sub formă de donație din Elveția. Pentru municipiul Iași vor fi achiziționate un număr de 16 tramvaie, cu lungimea de aproximativ 30 metri”, se arată în nota de informare.

Care sunt rutele?

Tramvaiele vor circula pe mai multe rute. Pe ruta 1: Copou – Podu Roș – Tătărași – Copou vor circula 3 tramvaie. Pe ruta 3: Gară – Tătărași – Dancu, vor circula 3 tramvaie. Pe ruta 7: Canta – Tudor Vladimirescu – Baza 3 – Țuțora, vor circula 4 tramvaie. Pe ruta 8: Copou – Tudor Vladimirescu – Baza 3, vor circula 3 tramvaie. Pe ruta 13: Copou – Tătărași – Podu Roș – Copou, vor circula 3 tramvaie.

„Toate aceste rute vor fi deservite, după implementarea proiectului, cu tramvaie unidirecționale. Cele 16 tramvaie sunt destinate transportului urban de călători și vor fi cu podea 100 la sută coborâtă pe suprafață disponibilă pentru pasageri. Vor fi acționate cu curent alternativ, cu echipamente electronice de putere și comandă cu microprocesor. Dar și cu recuperare de energie la frânare, cu viteză maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră”, se mai arată în documentație

Adauga un comentariu