Local

Primăria Iași a aprobat marșul organizat de Asociaţia Pro Roma intitulat ” Identitate, armonie, ortodoxie”

Publicat: 06 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primăria Iași a aprobat marșul organizat de Asociaţia Pro Roma intitulat  Identitate armonie ortodoxie
Asociația Pro Roma din Iași a primit acceptul de a organiza un marș

În aceste momente, Primăria municipiului Iași a aprobat organizarea unu marş susţinut de asociaţia Pro Roma. Marşul intitulat ” Identitate, armonie, ortodoxie” urmează să aibă loc pe data de 9 octombrie 2021.

Traseul marşului este specificat în decizia adoptată de Primăria Iași, acesta fiind: Bld. Copou, str. Alexandru Lăpușneanu și Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt, în intervalul orar 11:00 – 14:00.

Marșul organizat de Asociația Pro Roma va avea loc în municipiul Iași

Conform actului semnat de Mihai Chirica şi publicat pe site-ul primăriei Iași, marşul intitulat ” Identitate, armonie, ortodoxie”, organizat de Asociația Pro Roma, va avea loc pe data de 9 octombrie în municipiul Iași:

Primarul Municipiului Iași:
Având în vedere solicitarea înregistrată la Primăria Municipiului Iași cu nr. 108625/01.10.2021 de către Asociația Pro Roma referitoare la organizarea marşului ” Identitate, Armonie, Ortodoxie” în data de 9 octombrie 2021, în intervalul orar 11.00 – 14.00 pe spaţiul public din Bld. Copou, str. Alexandru Lăpușneanu, Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt. (…)

DISPUNE

Se aprobă solicitarea Asociației Pro Roma referitoare la organizarea marşului ” Identitate, Armonie, Ortodoxie”, în data de 9 octombrie 2021, în intervalul orar 11.00 – 14.00 pe spaţiul public din Bld. Copou, str. Alexandru Lăpușneanu, Bld. Ștefan cel mare și Sfânt (zona Catedralei Mitropolitate Iași) (…) se arată în textul publicat pe site-ul primăriei. Puteți consulta întreg materialul aici.

 

Marșul organizat de LGBT Iași a fost unul extrem de controversat

Pe de altă parte, săptămâna trecută la Iași a fost organizat un marș al LGBT Iași. În pofida faptului că nu au primit aprobare, zeci de persoane s-au organizat și au mers pe un traseu în municipiul Iași., arătându-se revoltați de faptul că Primăria Iași nu le-a aprobat marșul. Evenimentul a fost lipsit, la modul general, de incidente grave iar jandarmii s-au asigurat că nu vor exista lucruri neplăcute. Mihai Chirica le-a dat o replică dură organizatorilor spunând că nimeni nu are nimic cu ei și că a fost o provocare aproape nesimţita din partea acestora:

„Eu cred că această comunitate LGBT care se poate bucura, în sensul corect și neipocrit, de înțelegere și de o abordare cât se poate de rațională, constituțională și modernă a unei democrații în care credem cu toții, își va găsi locul cu siguranță atunci când condițiile subiective despre care vorbeam sunt îndeplinite. Sunt sute de semnături de la sute de persoane din Iași care de-abia așteaptă să-i îmbrânceacă, să apară, probabil, mici conflicte care nu sunt specifice orașului nostru.

Nu a spus nimeni că sunt împotriva lor și nu va fi nimeni împotriva lor pentru atâta timp cât voi fi primar și voi sluji ca toată lumea să găsească posibilitatea de a se exprima liber și democratic într-o țară cum este și România. Dar ceea ce au vrut să facă și ceea ce încearcă să facă la dat de 1 octombrie, în startul sărbătorilor religioase, cu un oraș deja plin de pelerini, este clar că este o provocare, aproape nesimțită, pe care și-au permis-o în cel mai important centru spiritual al României”, a declarat Mihai Chirica.

Adauga un comentariu