Economic Local

Primăria Iași amenajează un parc destinat persoanelor cu dizabilități! Lucrările vor costa aproape 500.000 de euro

Publicat: 04 ian. 2021
Parcul Expoziției din Copou, municipiul Iași
Un nou parc va fi amenajat în zona Copou, din Iași

Un nou parc urmează să fie amenajat în zona Copou, pe strada General Toma Dumitrescu. Licitația pentru achiziția lucrărilor de amenajare va avea loc la finalul lunii ianuarie 2021. Spațiul de joacă este destinat mai multor grupe de vârstă

Municipalitatea ieșeană intenționează să amenajeze un parc pentru persoanele cu dizabiltăți. Amplasamentul ales este situat în Parcul Expoziției, pe strada General Toma Dumitrescu. Prevederea bugetară a licitației este de 2.544.100 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 euro. Procedura este programată pe data de 29.01.2021.

„Spațiile de joacă sunt importante pentru dezvoltarea fizică, mentală și creativă a copiilor, acestea reprezintă locuri de întâlnire ale copiilor, de socializare, de învățare în care copiii se obișnuiesc să respecte reguli de joacă sau de politețe. Având în vedere prevederile legislative actuale privind spațiile de joacă, autoritatea contractantă are obligația de a asigura spații de joacă și echipamente specifice pentru copiii cu dizabilități care să prezinte siguranță utilizatorilor”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria Iași a pus la dispoziție un teren în suprafață de 1.200 de metri pătrați

Echipamentele din spațiul de joacă vor fi montate pentru persoanele din două categorii de vârstă, 3 – 6 ani și 6 – 14 ani.

„Pentru copiii cu dizabilități din municipiul Iași propunem amenajarea cu echipamente de joacă specifice pe terenul în suprafață de 1.200 metri pătrați. Implementareea acestui proiect conduce la creșterea gradului de siguranță a copiilor cu dizabilități în spațiile de joacă, la crearea unui mediu propice pentru stimularea imaginației, sociabilității, dezvoltării fizice și a abilităților de coordonare motorie. Lucrările de amenajare a spațiului de joacă constau în decopertarea și sistematizarea terenului conform cotelor stabilite prin proiect, montarea echipamentelor de joacă și a echipamentelor de fitness, montarea mobilierului urban: bănci, coșuri de gunoi, amenajarea suprafeței antitraumă”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

Municipalitatea a finalizat licitația pentru achiziția măștilor de protecție

Totodată, Primăria Iași a finalizat licitația pentru achiziția unui număr de 1.530.000 măști de protecție, ce vor fi furnizate unităților de învățământ din sistemul preuniversitar. Dintr-un număr total de 19 oferte, a fost aleasă cea depusă de societatea Global Treat SRL, din Galați. Oferta finală are o valoare de 306.000 lei, fără TVA. Astfel, o mască va fi achiziționată la un preț de 0,2 lei. Societatea este administrată de Andrei Lisinschi, iar asociat majoritar este societatea Amz Star Impex SA.

Pentru elevii din clase 0 – IV vor fi furnizate 980.000 de măști, de dimensiuni reduse, care să se potrivească cu fața elevilor. Pentru elevii din clasele V – XII se va asigura un necesar de 550.000 de măști. Produsele trebuie să aibă un termen de valabilitate de 2 ani de la data producerii și de 12 luni de la data livrării. Măștile vor fi furnizate în termen de 30 de zile de la data semnării contractului. Conform caietului de sarcini, măștile chirurgicale trebuie să aibă un procent de filtrare de minimum 95 la sută și să fie realizate din 3 straturi.

Comentarii
Adauga un comentariu