Economic Local

Primăria Iași cheltuie sute de mii de euro pentru montarea gazonului în parcuri! O firmă din Giurgiu, cu profit de 1 milion de euro, a câștigat contractul

Publicat: 25 mai 2020
Patronii firmei din Giurgiu își freacă mâine, afacerea funcționează. Anul trecut, au avut profit de 1 milion de euro

Primăria Iași nu se uită la bani când vine vorba de amenajarea spațiilor verzi. Un nou contract pentru furnizarea rulourilor de gazon a fost semnat. Furnizorul este o societate din Giurgiu, deja abonată la contractele de la Iași. A câștigat și procedura pentru întreținerea gazonului de pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Anul trecut, patronii din Giurgiu au atins pentru prima oară un nivel de profit de aproape 1 milion de euro. Au ratat alt proiect din Iași pentru că nu aveau capacitate să asigure lucrări de asfaltare a unor alei

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea Primăriei, a finalizat, recent, o licitație pentru achiziția rulourilor de gazon. Contractul are o valoare estimată de 632.500 de lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. Procedura a fost câștigată de către societatea Rulouri de Gazon SRL, din Giuirgiu. Este valoarea maximă ce poate fi cheltuită în cadrul acestui contract. Suprafața minimă necesară este de 10.000 de metri pătrați, iar cea maximă de 55.000 de metri pătrați.

„Rulourile de gazon trebuie să fie obținute din semințe selecționate, din specii caracteristice tipului de gazon (soare, umbră, fin, sport) necesar diferitelor amenajări în parcuri, scuaruri, aliniamente stradale. Trebuie să fie sănătos, de culoare verde intens, dens, fără buruieni, destul de matur pentru a fi rezistent la manipulări repetate și la călcare. Trebuie să fie rezistent la temperaturi negative o lungă perioadă de timp, la temperaturi ridicate în condiții de secetă prelungită, rezistență bună la trafic intens, caracteristici obligatorii fiecărui tip de gazon”, sunt condițiile din caietul de sarcini.

Firma din Giurgiu este abonată la contractele puse la dispoziție de Primăria Iași

În urmă cu o lună, firma din Giurgiu a câștigat un contract privind furnizarea unor echipamente necesare pentru întreținerea gazonului de pe stadionul „Emil Alexandrescu”. Valoarea finală a fost de aproape 90.000 euro, fără TVA. „Punerea în funcțiune se va face pe costurile furnizorului, se vor testa toate funcțiunile utilajelor și a echipamentelor auxiliare și toate cerințele solicitate de beneficiar. În momentul în care utilajele și echipamentele vor fi puse în funcțiune, se va oferi asistență tehnică de specialitate, vor fi instruite cel puțin două persoane pentru modul de utilizare a utilajelor și vor fi explicate toate caracteristicile tehnice și funcționale ale vehicului și ale echipamentelor din dotare. Societatea este condusă de Ovidiu Marian Petrache și Gheorghe Cioboată. În 2019, firma înregistra o cifră de afaceri de aproape 4 milioane euro, 1 milion de euro profit, cu un număr de 44 angajați.

S-au retras dintr-o licitație pentru că nu și-au dat seama că trebuie să execute lucrări de asfaltare

Rulouri de Gazon SRL a participat la începutul acestui an la o licitație organizată tot de Primăria Iași, pentru modernizarea mai multor spații verzi din cartierele ieșene. Oferta societății a fost retrasă pe ultima sută de metri, după ce reprezentanții firmei au constatat că trebuiau să execute și lucrări de asfaltare. Apoi, edilii au reluat procedura, ocazie cu care s-a depus o singură ofertă din partea asocierii Con Ted Company SRL, din Iași (controlată de omul de afaceri Cornel Brînză) și societatea Ischia SRL, din Galați. Contractul are o valoare estimată de 4,3 milioane lei, fără TVA. Proiectul este finanțat printr-un program european. Sunt vizate 5 amplasamente: str. Egalității, nr. 27A, Aleea Prof. I. Simionescu, nr. 16A, str. Bradului, nr. 17A, str. Romană, nr. 37B, str. Butnari, nr. 13A. Terenurile au o suprafață de peste 10.000 metri pătrați.

Comentarii
Adauga un comentariu