Economic Local

S-a găsit firma care vrea să construiască grădinița din Bucium! Contractul este de 850.000 de euro

Publicat: 11 feb. 2020

Ieri, Primăria Iași a demarat o licitație pentru achiziționarea unor servicii de lucrări pentru construirea unei grădinițe în zona Bucium. Procedura a fost anulată de două ori din lipsă de participanți. Prevederea bugetară a licitației este de 4.075.813 lei, fără TVA, aproape 850.000 euro. La procedură s-a înscris o singură societate: Alconf SRL, controlată de asociații Georgeta Bugeac și Anca Monica Vânătoru. În 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,6 milioane lei, profit de 47.663 lei, cu un număr de 18 angajați. Cert este că, în eventualitatea în care oferta va fi acceptată, situația financiară a firmei se va îmbunătăți.

Execuție în trei ani

Proiectul trebuie implementat în termen de 36 de luni. Suprafața utilă a clădirii va fi de 706 metri pătrați. Grădinița va avea program prelungit. Lucrările sunt finanțate printr-un program european.

„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de construirea și dotarea unei grădinițe cu 9 săli de grupă, cu un regim de înălțime parter+etaj și un funcțional coerent, adaptat standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incendiu, siguranță în exploatare, situată în stradela Bârnova (zona Bucium). Îndeplinirea obiectivelor specifice ale proiectului va conduce la o mai bună satisfacere a nevoilor și așteptărilor beneficiarilor de educație, deci la o creștere a calității procesului educației, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor și la bunăstarea societății în general, care trebuie să fie o prioritate a oricărei instituții de învățământ”, se arată în caietul de sarcini.loading...

Adauga un comentariu