Local

Primăria Iași reia licitația pentru centrul țiganilor din zona Cicoarei! Contractul este de 2,6 milioane de euro

Publicat: 15 sept. 2020
Primăria Iași reia licitația pentru construirea unui centru multifuncțional de lângă Ștrandul Municipal
Primele imagini cu viitorul centru destinat țiganilor din zona Cicoarei finanțat din fonduri europene

Licitația pentru construirea centrului multifuncțional din zona Cicoarei va fi reluată. La procedura trecută, firma participantă a fost descalificată pentru că nu a răspuns în timp util la clarificările solicitate de municipalitatea ieșeană. Procedura este programată pentru începutul lunii viitoare

Primăria Iași reia licitația pentru construirea unui centru destinat țiganilor defavorizați din zona Cicoarei. Lucrările au o valoare estimată de 12.554.467 lei, fără TVA, aproape 2,6 milioane de euro. La procedura trecută a participat societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui. Licitația a fost anulată pentru că reprezentanții societății nu au răspuns la termen clarificărilor solicitate de municipalitate. În aceste condiții, licitația va fi reluată pe data de 02.10.2020. Investiția va fi realizată pe un teren de 7.700 metri pătrați situat pe strada Nădejde, nr.30. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 3.159 metri pătrați. Include o sală de spectacole cu 120 locuri și o sală de sport cu o capacitate de 150 de persoane. Mai mult, vor fi amenajate două săli de muzică.

Investiția va fi realizată chiar lângă actualul Ștrand Municipal

Edilii iau în calcul și facilitarea accesului pentru persoanele cu dizabilități.

„Se vor asigura condiții pentru persoanele cu dizabilități, propunându-se ca alternativă pentru circulația pe verticală un lift. Acesta va asigura accesibilitatea persoanelor cu handicap la toate nivelurile clădirii, minimizând riscul excluziunii. Având în vedere potențialul zonei de implant, se va propune amenajarea spațiului exterior ca extensie a funcțiunilor principale de sport și cultură, permițând desfășurarea în aer liber a activităților de recreere, sport, educație etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrarea trebuie realizată în termen de 24 luni. Investiția este asigurată printr-un program european de finanțare.

Apartamentele din locuințele sociale vor fi branșate separat la rețeaua ApaVital

Recent, edilii au încheiat o achiziție directă pentru montarea mai multor apometre la apartamentele din căminul din strada Decebal, nr.1. Firma cu care s-a încheiat contractul, AT3 Concept SRL, din Hârlău a depus o ofertă financiară de 84.000 lei, fără TVA. Societatea a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 434.932 lei, profit de 10.174 lei, datorii de 290.173 lei, cu un număr de 4 angajați. Societatea este controlată de Andi Andrei și Adrian Cătălin Glogoviceanu. Până acum, consumul de apă potabilă era înregistrat pe tot imobilul. Când se adunau datorii, din cauza unui restanțier, tot blocul risca să rămână fără apă potabilă. Contorizarea individuală vizează 1.000 de apartamente, aflate în administrarea Direcției Fond Locativ. Durata contractului este de 3 luni de la adjudecare. Ofertantul a trebuit să dovedească faptul că are experiențe similare prin atașarea a cel puțin un contract onorat în ultimii 3 ani. Clădirea are regimul de înălțime P+3.

Comentarii
  • Serios, pe asta se duc banii iesenilor? Centrul tiganilor?
    Ba baiete, oamenii muncesc, platesc taxe si apoi pot primii ceva la schimb.
    Aia si-au pus cortul in urma cu 10-15 ani ilegal pe acele terenuri, stau si colcaie de mizerabili, multi dintre ei nici nu vor sa auda de munca si hopa, trebuie sa le facem un centru de recreere. Nu vreti sa rezolvati si la Ciurea si la Grajduri sa nu fie discriminare, serios. Acolo trebuie ras tot ce nu a avut autorizatie de constructie. Asa se rezolva toata problema de acolo. Ilegal au aparaut, sa dispara. Nici nu poti trece pe acolo fata sau copil, atat de de nasoala zona.

Adauga un comentariu