Eveniment-Social

Primăria Pașcani extinde rețeaua de gaz din municipiu! O singură firmă vrea contractul de 360.000 euro

Publicat: 28 iul. 2020
Primăria Pașcani extinde rețeaua de gaz din municipiu
Primăria Pașcani extinde rețeaua de gaz din municipiu

Primăria Pașcani extinde rețeaua de gaz din municipiu. La procedură s-a înscris o singură societate, cu sediul social în municipiul Iași. Edilii vor extinde rețeaua pe o porțiune de peste 13 kilometri. Mai multe șantiere vor fi deschise pe străzile din Pașcani

Primăria Pașcani extinde rețeaua de gaz din municipiu

Primăria Pașcani extinde rețeua de gaz din municipiu. Recent, a fost demarată procedura pentru proiectare și execuția lucrărilor. Lucrările au valoare estimată de 1.716.776, fără TVA, aproape 360.000 euro. La licitație s-a prezentat o singură societate: Era Termo Gaz Company SRL, din Iași. Societatea este deținută doi asociați: Claudiu Alecsa și Ana Irina Alecsa. Anul trecut, fima a înregistrat o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei, profit de 898.298 lei, datorii de 637.661 lei, cu un număr de 5 angajați. Lucrările trebuie executate în termen de 12 luni. Oferta financiară a intrat în etapa de evaluare.

„Străzile și sectoarele de stradă menționate sunt drumuri nemodernizate pietruite, cu îmbrăcăminte din balast și piatră spartă, exceptând străzile Avram Iancu, Gâștești (zona Topile) și șoseaua Neamțului, cu partea carosabilă având îmbrăcăminte din mixturi asfaltice. Sectorul de stradă șoseaua Neamțului face parte din traseul drumului național DN28 A. De asemenea, se va avea în vedere faptul că se vor executa extinderi de conductă de gaz, aferente străzilor laterale care pleacă din strada Gâștești, stradă cu îmbrăcăminte din mixturi asfaltice, acostamente și șanțuri betonate”, se arată în caietul de sarcini

Primăria Pașcani va deschide șantiere pe zeci de străzi din municipiu, lungimea rețelei urmând să aibă 13,7 kilometri

Conform contractului, intervențiile se vor realiza pe mai multe străzi, rețeaua urmând să aibă o lungime de 13,7 kilometri. Sunt vizate străzile Avram Iancu (partea opusă), Colonel Alcaz, Mircea cel Bătrân, Râpa Galbenă, Spiru Haret, Stânilor, 16 februarie, Ciocârliei, Cizmarului, Pârâul Sec, Ana Ipătescu, Gheorghe Doja, Grădinăriei, Gâștești, Petru Rareș, Cucului, Grădinilor, Barcan, Buzdugan, Berzei, Teiului, Pietriș, Neamțului, Trandafirilor, Frunzelor, Nuculeț, Nicolae Bălcescu, Plopilor, Gheorghe Brătianu, Preda Buzescu, Vlaicu Vodă, Baciului, Crămidăriei, Norocului, Toamnei, Aluniș, Henri Coandă, Vârful Dealului. Comisia de evaluare va alege oferta firmelor cu prețul cel mai mic.

Pe lângă rețeaua de gaze, a fost alocată suma de 120.000 euro pentru reabilitarea unei străzi centrale

La finalul anului trecut, Primăria Pașcani  a încheiat un contract de lucrări pentru modernizarea străzii Vasile Alecsandri. Licitația a fost câștigată de către societatea Conrec SRL, din județul Timiș, cu o ofertă de aproape 120.000 euro, fără TVA.

„Strada Vasile Alecsandri asigură legătura între două străzi principale – strada Gării și strada «1 Decembrie 1918», având lungimea de 464 mp, parțial – 105 m din strada Gării cu îmbrăcăminte asfaltică degradată și pietruită cu îmbrăcăminte din balast și piatră spartă cu suprafețe pronunțat denivelate (gropi), pe restul lungimii. Stradă în rambleu cu traseu în palier format din două aliniamente racordate prin curbe succesive, fără declivitate pronunțată. Spații laterale prevăzute pentru parcări sunt cu îmbrăcăminte din balast și piatră spartă cu suprafața denivelată (gropi)”, se arăta în descrierea situației.

 

Adauga un comentariu