Titlurile zilei

Primăria Răducăneni a organizat o licitație de 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea unui liceu. Firma unui consilier local PSD a câștigat contractul – FOTO

Publicat: 26 ian. 2024
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Primăria Răducăneni a organizat o licitație de 15 milioane de euro pentru reabilitarea unui liceu. Firma unui consilier local PSD a câștigat contractul - FOTO
Comuna Răducăneni este condusă de primarul Viorel Ilie, de la PSD

Firma consilierului local PSD de la Bârnova, Georgel Tincu, a câștigat licitația de 1,5 milioane de euro, pentru reabilitarea Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni. Geobest Construct SRL trebuie să finalizeze lucrările în 18 luni

Licitația a fost lansată de Primăria comunei Răducăneni pentru reabilitarea liceului, ce are nevoie de mai multe lucrări de finisare pentru a fi potrivit pentru elevi. Firma Geobest Construst SRL, condusă de Georgel Tincu și fratele său, a câștigat licitația.

Firma unui consilier local PSD a câștigat licitația

În trecut au apărut mai multe controverse despre faptul că firma Geobest SRL a câștigat numeroase licitații în județul Iași. Acest lucru s-ar fi întâmplat după ce Georgel Tincu ar fi ajuns consilier local în Bârnova, din partea PSD. Astfel, a câștigat mai multe contracte cu primăriile din Iași care sunt conduse exclusiv de colegii din Partidul Social Democrat. La licitație au mai participat firmele Vertical Build Construct și Tech Confort SRL. Primarul comunei Răducăneni, Viorel Ilie, este membru al partidului PSD.

Începând cu anul 2019, societatea de construcții Geobest Construct SRL s-a implicat în edificarea mai multor case în comuna Bârnova. În perioada 2019-2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 8,1 milioane de lei, profit de 3,5 milioane de lei. În anul 2022, cifra de afaceri a companiei a fost de 5.442.782 de lei, înregistrând un profit net de 1.559.593 de lei. Societatea are 24 de angajați care vor trebui să se ocupe de reabilitarea liceului din Răducăneni.

Lucrarea trebuie finalizată în maxim 18 luni

La liceul din Răducăneni învață sute de elevi din comunele din zonă. Astfel, este necesar să li se ofere condiții optime de studiu. Vor fi realizate mai multe finisaje, dar vor fi consolidate și noi instalații sanitare și electrice.

„Funcţiunea principală a clădirii este de liceu teoretic, cu funcţional aferent format din cancelarie, secretariat, arhive, 9 săli de clasă. Forma clădirii în plan orizontal este una regulată similară unui L, cu o suprafaţă construită de aproximativ 478mp.  Regimul de înălţime este de P+1E cu o înălţime maximă la coamă de aproximativ 10,20m, fără retrageri semnificative în elevaţie.

Accesul în clădire se realizează prin faţada estică, cu acces pietonal pe amplasament realizat din latura de nord, acces auto din latura estică, pe un drum secundar. Finisajele sunt realizate recent, în baza proiectului din anul 2017 şi sunt reprezentate de covor PVC pe toată pardoseala, vopsea lavabilă albă pe pereţi şi tavane. Se propune reabilitarea, modernizarea si extinderea unei clădiri cu funcţiunea de liceu teoretic, iar lucrările realizate pentru a asigura cerinţele esenţiale de calitate în construcţii sunt următoarele: finisaje interioare; finisaje exterioare; măsuri termo-hidroizolare; lucrări la structura de rezistență; instalații electrice și instalații sanitare”, se arată în caietul de sarcini.

Firma consilierului PSD de la Bârnova, Georgel Tincu, a câștigat o licitație de 1,5 milioane de euro, pentru reabilitarea unui liceu din județul Iași.

Comentarii
  • La Grozești licitațiile le câștigă fratele primarului psd, banii rămân în familie.
    Și o mică parte la cei din justiție care îi susțin

  • Alte firme de constructii ce puteau sa castige licitatia nu mai erau in toata tara asta asa de mare decat firma unui consilier local si ala de la PSD ?

  • Dacă ieșea Ion Radu primar trecea școala pe numele lui! Cel mai mare excroc din județul Iași este Ion Radu ! Alt pulitician… el e autorul articolului

  • Primarul de la Raducaneni un fost milițian pe timpul comuniștilor la Comarna, poate își mai aduce aminte cum întra cu cei de la C.A.P. în grădinile oamenilor toamna furandule recolta.

  • @SIMION de la Grozești:

    ,,Unde-i frate langa frate,se da lumea la o parte!”

    Se știe!!!!!!!
    Fără număr,fără număr,fără număr…
    💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰

  • Caut prestatori în construcții.
    Plata se face in colaci(de salvare?).
    De preferat,văduvi,în putere.
    😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Are lucrări numai cu hoții lui din PSD madarjac cotnari vladeni sinesti etc și numai buleala cu niște ciobanoi din zbereni cotnari

  • ,,Poți păcăli pe unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp,dar nu poți păcăli toți oamenii tot timpul.”

    Lincoln

    Doamne,Doamne contorizează…
    Sănătate tuturor celor însetați de minciună!

  • Da ce vrei, sa vina firma de constructie din Bucuresti sa iti construiasca la tine in sat. Lasa sa construiasca tot firme din municipiu.

Adauga un comentariu