Economic Local

Primăria Schitu Duca pregătește sala de sport din comună! Pierde finanțarea guvernamentală dacă nu primește fonduri de la Consiliul Județean

Publicat: 04 iul. 2020
Primăria Schitu Duca pregătește sala de sport din comună, dar încă nu sunt destui bani pentru finanțare
Primăria Schitu Duca pregătește sala de sport din comună

Primăria Schitu Duca pregătește sala de sport din comună. Datoria Primăriei este să pregătească terenul pentru noua investiție. Depinde de Consiliul Județean, instituție care ar trebuie să aloce fonduri suficiente. Dacă terenul nu va fi viabilizat, finanțarea pentru noua sală va fi retrasă

Primăria Schitu Duca pregătește sala de sport din comună. Pe data de 22.07.2020, va fi organizată o licitație pentru viabilizarea amplasamentului. Prevederea bugetară este de 1.843.875 lei, fără TVA, adică 390.000 euro.

„Pentru a fi posibilă edificarea proiectului tip de sală de sport, terenul pe care va fi amplasată aceasta se impune a fi orizontal. În vederea realizării unei suprafețe aproximativ orizontale este necesară dislocarea unui volum considerabil de pământ. Pentru a se putea realiza accesul în incintă, se impune desfacerea betonului de la nivelul șanțului ce mărginește drumul național și realizarea unui podeț dalat din beton armat. În vederea asigurării stabilității versanților și diminuarea înălțimii sprijinirilor se va realiza o taluzare a terenului și se va proteja cu geocelule de 20 cm, terenul se va înierba și se vor planta arbori cu rădăcini pivotante. În partea frontală, se vor planta arbuști ornamentali de tuia”, se arăta în caietul de sarcini.

Primăria Schitu Duca pregătește sala de sport din comună, dar finanțarea nu este certă

Chiar dacă licitația a fost lansată, Primăria Schitu Duca nu are suma totală din contract.

„Din cei aproape 2 milioane de lei pentru viabilizare, avem doar 100.000 lei. S-a votat în Consiliul Județean acoperirea acestei cofinanțări. Dacă nu primim bani la rectificarea din luna iulie, pierdem finanțarea de la Compania Națională de Investiții. Am lansat licitația și vom semna pentru 100.000 lei, cât avem acum în buget. Să sperăm că banii vor fi alocați la timp”, a declarat primarul Mihai Mihalache.

Comisia de evaluare va alege oferta financiară cu prețul cel mai mic.

Sala de sport va costa 1,6 milioane de euro și va avea o capacitate de 180 de locuri, pe aproape jumătate de hectar

Cu bani de la Compania Națională de Investiții SA, Primăria Schitu Duca urmează să amenajeze o sală de sport destinată unui număr de aproape 700 copii din localitate. La începutul anului a fost lansată o licitație privind realizarea proiectării și execuției pentru o sală de sport cu o capacitate de 180 locuri. Compania a pus la dispoziție 7,7 milioane lei, fără TVA, aproape 1,6 milioane euro. Noua sală de sport urma să se construiască pe o suprafață de teren de 4.896 metri pătrați.

„O sală de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevi și profesori de educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică nu permit desfășurarea orelor de educație fizică în aer liber. Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcursul anului. Nu este lipsit de importanță că prin dezvoltarea bazelor sportive din școli se creează condiții pentru apariția talentelor în sport și se lărgește baza de selecție a sportivilor valoroși capabili să prezinte România în competițiile internaționale, mondiale sau olimpice”, sunt unele dintre obiectivele proiectului.

Comentarii
  • Cu ce apa fac dus copii dupa orele de sport si grupele sanitare vor fi tot wc- uri in fund

    ul curtii. La 100 de copii care vor face sport(daca vor face) trebuie si apa si caldura, ca doar nu se face sport numai vara. Apa si gazul care trebuiau trase de mult, ca doar au fost proiecte pe fonduri europene nu exista. Apoi apa din fantani e cu nitrati, faceti analiza si veti vedea. Deci vorbe goale.

Adauga un comentariu